Tortilje s pivsko omako iz čokolade

Temno pivo se k tortilijam odlično poda, privoščite si ga, če ga le imate radi.

Sestavine:

  • 4 koruzne tortilje v obliki školjke
  • ekstra deviško oljčno olje
  • 150 g svinjske potrebušine
  • 1 sesekljana rumena čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 svež čili
  • 1 žlička mlete paprike
  • 1 žlička kumine
  • 5 češnjevih paradižnikov
  • vejica koriandra
  • 4 listi zelene solate
  • 2 žlici kisle smetane
  • sol/poper
  • 70 g čedarja
  • 50 g temne čokolade
  • nefiltrirano temno pivo
  • 0,2 l goveje osnove
  • 1 mlada čebula

Postopek:

Najprej se lotimo potrebušine. Narežemo jo na tanke koščke in dobro začinimo. Potem segrejemo ponev, da potrebušino malo popečemo. Popečene koščke umaknemo in položimo v alu folijo. Zavijemo jih in v foliji položimo v pečico ter še malo pečemo na 200 °C.

Na ponvi, ki še vendo lepo diši po pujsku, prepražimo čebulo, česen in svež čili. Dodamo malo kumine. Ko se zelenjava dobro popeče, dodamo malo temnega piva in ga malo povremo.

Vse skupaj s paličnim mešalnikom zmešamo in precedimo skozi cedilo, da dobimo lepo gladko omako.

Omako vlijemo nazaj v ponev in dodamo govejo osnovo. Vse skupaj malo povremo in dodamo temno čokolado, da se stopi. Po želji začinimo.

Paradižnike narežemo na majhne koščke. Enako storimo z mlado čebulo. Vzamemo tortilje in nanje položimo potrebušino, prelijemo s pivsko-čokoladno omako ter na vrh dodamo svežo zelenjavo in nariban čedar.

Temno pivo se k tortilijam odlično poda, privoščite si ga, če ga le imate radi.

Minister za zdravje opozarja: “Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!”

Naročnik oglasne vsebine je Pivovarna Laško Union

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana