Odprta Kuhinja

Preprost jabolčni tart

A+   A-
Za hitro sladico.


Sestavine


- kos zamrznjenega listnatega testa
- 3 večja (ali več manjših) jabolka
- 3 žlice sladkorja, strok vanilje, 3 žlice masla
- rumenjak in žlička mrzle vode
- 3 žlice marelične marmelade in žlička vroče vode

Priprava


1. Razvaljamo testo in mu obrežemo robove po obliki pekača. Položimo ga na pekač in ga za 15–20 minut postavimo v zamrzovalnik. Jabolka operemo, jih narežemo na krhlje, vaniljo prerežemo in postrgamo sredico stroka ter vse zmešamo v skledi s sladkorjem. Pečico vklopimo na 180 stopinj Celzija.

2. Pekač s testom vzamemo iz zamrzovalnika. Rumenjak razmešamo z vodo in s čopičem pomažemo testo. Z nožem plitvo zarežemo 2 cm od roba testa. Na sredo naložimo jabolka in jih potresemo s kosmiči masla. Pečemo 30 minut.

3. Ko rob testa dobi zlato barvo, vzamemo pekač iz pečice. Jabolka premažemo z mešanico marmelade in vroče vode ter vrnemo v pečico do konca peke. Tako bodo jabolka svetleča in okusnejša.

4. Še toplo ponudimo z grškim jogurtom ali stepeno smetano (brez sladkorja!).

Recept: Slavka Ilich
Fotografija: Iztok Ilich

Poskusite še: Narastek iz jabolk in prosene kaše
Datum Objave: 4.10.2017 ob 13:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj