Odprta Kuhinja

Preprost recept za doma narejene gumijaste medvedke

Odpri galerijo
A+   A-
Tudi vi spadate med oboževalce gumijastih bonbonov?



Če ne, jih verjetno obožujejo vsaj vaši otroci, kajne?  Vemo pa, da pisani medvedki ne sodijo med najbolj zdrava živila, se jim poskušamo v kar največji meri izogniti. Od časa do časa se sicer lahko pregrešimo, a da bo slaba vest manjša, smo za vas pripravili preprost recept, da gumijaste bonbončke pripravite doma.

Brez skrbi, sladkarija bo še vedno vredna greha, izognili pa se bomo neskončnemu seznamu aditivov, ki bi jih sicer zaužili s tistimi, ki jih sicer kupimo v trgovini. Preden se lotimo priprave, je najbolje, da razmislimo, katere okuse si najbolj želimo (v poštev pride katero koli sadje, izognite pa se ananasu, saj bodo njegovi encimi onemogočili delovanje želatine), potrebovali pa bomo tudi modelčke oziroma kalup z igrivimi motivi (mi smo ga našli na tej povezavi).

Mi smo se tokrat odločili za pomarančne in jagodne medvedke.

Sestavine


Pomarančni medvedki
- 240 ml svežega pomarančnega soka
- 1 jedilna žlica limonovega soka
- 2 zvrhani jedilni žlici medu
- 3 jedilne žlice želatine
Jagodni medvedki
- 150 g jagodnega pireja
- 80 ml vode
- 1 jedilna žlica limonovega soka
- 2 zvrhani jedilni žlici medu
- 3 jedilne žlice želatine

Priprava


1. Vse sestavine (razen želatine) zmešajte ter vlijte v kozico ter ob mešanju segrevajte na srednjem ognju.

2. Počasi vmešajte želatino, da zmes postane gostejša.

3. Segrevajte in mešajte, dokler sestavine niso povezane in želatina popolnoma stopljena, masa pa precej prozorna.

4. Odstavite, na papir za peko (da se izognete umazaniji) položite model z želenim motivom ter vanj vlijte vsebino kozice.

5. Vse skupaj postavite v hladilnik za 30 minut, da se medvedki strdijo.

6. Medvedke vzemite iz modela ter jih zaprite v zatesnjeno posodo. Če bonboni ne bodo izginili že v nekaj minutah, jih lahko hranite v hladilniku tudi do nekaj tednov.
Namig: Želatino lahko nadomestite z naravnim želirnim sredstvom agar.

Preberite še: Razlog, zakaj so borovnice posute z belim prahom

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 17.4.2018 ob 09:04

Več iz te teme:

receptgumijasti bonbonimedvedki

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.