Odprta Kuhinja

Preprost trik, kako očistiti desko za rezanje

Fotografija: Sergey Nazarov/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Kdaj ste nazadnje očistili leseno desko za rezanje?


Desko za rezanje v kuhinji zagotovo pogosto uporabljate, upamo pa tudi, da različna živila režete na ločenih površinah. Čeprav desko operete pod tekočo vodo in uporabite milnico, v zarezah vedno kaj ostane, zato se tam začnejo nabirati bakterije. To je razlog, da se čiščenja rezalne površine vsake toliko lotimo tudi drugače, bolj temeljito. V spodnjem videu si tako lahko ogledate preprost trik s soljo, s katerim boste svoj pripomoček za rezanje dobro očistili.



Kot smo že omenili, v razpokah deske po uporabi vedno ostane nekaj kapljic tekočine, v katerih se začnejo nabirati bakterije. In kaj nase vleče vlago bolje od soli? No, kot ste verjetno že ugotovili, bomo sol potresli po rezalni površini ter jo nato čim bolj temeljito vtrli v zareze. Sol bo nase potegnila vlago in tako bomo očistili tudi najbolj skrite kotičke deske.

Procesa vam seveda ni treba ponavljati vsak dan, saj boste na ta način porabili tudi lepo količino soli. Pametno pa je desko na ta način očistiti enkrat tedensko ali vsaj mesečno. Sol pustite učinkovati vsaj nekaj minut, še bolje pa je, če jo na rezalni površini vtrto pustite kar čez noč. Nato jo stresete v smeti, desko pa še enkrat temeljito operete z detergentom in gobico.

In ko smo ravno pri deskah. Veste, v kateri se najraje nabirajo bakterije? O tem, ali je bolje izbrati plastično ali leseno, preberite tukaj.
Preberite še: Tega nikar ne počnite z leseno desko za rezanje

Fotografija: gorodenkoff/Getty Images
Deloindom: Vaš kuža lahko popije preveč vode (tako boste ugotovili, da je temu tako)
Datum Objave: 4.7.2022 ob 07:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja