Preprosta korenčkova torta

Za nedeljsko sladico ali kar tako.

Za testo

20 dag prosene moke; 2–3 žlice medu; 35 dag ekološko pridelanega korenčka za torto (in še korenček za okras); nekaj soli; po potrebi 2 dcl jabolčnega soka iz neškropljenih jabolk po potrebi; 15 dag mletih lešnikov ali orehov; 5 velikih žlic olja; ¾ zavitka praška za vzhajanje na osnovi vinskega kamna; sok ½ limone (po želji)

Za preliv

1–2 žlici medu in 2 žlici vode ali jabolčnega soka

Priprava

1. Korenček drobno naribamo.
2. Med raztopimo v jabolčnem soku. Dodamo olje, pomešamo. Dodamo limonin sok, korenček ter lešnike in moko, pomešano s praškom za vzhajanje in kančkom soli.
3. Zmes damo v namazan in z moko potresen manjši model za torte. Pečemo 35–40 minut pri 190 stopinjah.
4. Nekaj časa naj pokrito stoji. Nato torto preložimo na pladenj. Po želji in potrebi po vrhu premažemo s prelivom. Poljubno okrasimo.

Recept: Marja Božič
Foto: Thinkstock

Poskusite še: Korenčkova marmelada

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.