Preprosta korenčkova torta

Za nedeljsko sladico ali kar tako.

Za testo

  • 20 dag prosene moke
  • 2–3 žlice medu
  • 35 dag ekološko pridelanega korenčka za torto (in še korenček za okras)
  • nekaj soli po potrebi
  • 2 dcl jabolčnega soka iz neškropljenih jabolk po potrebi
  • 15 dag mletih lešnikov ali orehov
  • 5 velikih žlic olja
  • ¾ zavitka praška za vzhajanje na osnovi vinskega kamna
  • sok ½ limone (po želji)

Za preliv

1–2 žlici medu in 2 žlici vode ali jabolčnega soka

Priprava

1. Korenček drobno naribamo.

2. Med raztopimo v jabolčnem soku. Dodamo olje, pomešamo. Dodamo limonin sok, korenček ter lešnike in moko, pomešano s praškom za vzhajanje in kančkom soli.

3. Zmes damo v namazan in z moko potresen manjši model za torte. Pečemo 35–40 minut pri 190 stopinjah.

4. Nekaj časa naj pokrito stoji. Nato torto preložimo na pladenj. Po želji in potrebi po vrhu premažemo s prelivom.

5. Poljubno okrasimo.

Recept: Marja Božič
Foto: Thinkstock

Poskusite še: Korenčkova marmelada

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.