Preprosta zmečkana sladica iz vlečenega testa, ki je trenutno največji spletni hit

Alexandr Milodan/Getty Images

Video obljublja izjemno preprosto in zabavno pripravo. Sodelujejo lahko tudi otroci.

Danes si bomo privoščili nekaj sladkega, a bomo pri pripravi precej lene narave. Nič kaj se ne bomo pretegnili, med posameznimi koraki pa si bomo vzeli precej časa za počitek. Pripravljali bomo namreč preprosto sladko pito, ki pa od nas ne zahteva nobenega gnetenja ali oblikovanja testa.

Pito bomo namreč naredili z mečkanjem vlečenega testa testa, obogatili ga bomo s preprostim polnilom, za piko na i pa prelili s sladkornim sirupom. Recept, ki v teh dneh navdušuje na družbenem omrežju tiktok, v nekaterih pogledih spominja na baklavo, a je precej bolj preprost. Najbolje, da se kar lotimo dela, da se bomo čim prej lahko sladkali!

Kot si lahko ogledate v zgornjem videu, najprej potrebujemo aluminijast pekač, lahko pa ga lahko zamenjamo tudi s steklenim ali keramičnim. Od sestavin moramo kupiti le zavitek vlečenega testa, ki ga bomo obogatili s sladkorjem, mlekom, jajci, maslom in vaniljevim izvlečkom.

V pekač zložimo kose pomečkanega vlečenega testa, kakor nas uči avtorica. Vse skupaj za deset minut postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 180 stopinj Celzija. Med tem stopimo dva dve paličici masla, z njim prelijemo testo in ga prelitega ponovno vrnemo v pečico za 10 minut.

Na vrsti je preliv: zmešamo lonček sladkorja, lonček mleka, dve jajci in dodamo tri čajne žličke vaniljevega izvlečka. Ko je zmes popolnoma enotna, z njo prelijemo masleno testo in postavimo v pečico za 30 do 40 minut, dokler ne zakrkne in postane zlate barve.

Čaka pa nas le še zadnji korak. Na štedilniku bomo pripravili sladkorni sirup iz lončka sladkorja in vode. Naj bo takšne konsistence kot v videu. Ko bo sladica pečena, jo le še prelijemo s sirupom in postrežemo.

Preberite še: Top 10 receptov brez (bele) moke

Fotografija: Alexandr Milodan/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana