Preprosto kosilo: brancin v škrniclju

Odpri galerijo
A+ A-
Recept, ki se ga skoraj ne da uničiti, vtis pa zmeraj naredi. Ljubimo, ker se nam v vročini ne ljubi preveč pomivati.
Brancin v škrniclju je idealna rešitev, ko si ribo želimo pripraviti tudi manj izkušeni v morski kuhi. To je izvrstna jed, ki se vedno posreči in navduši z okusom.
Preberite tudi: 5 osnovnih poletnih receptov, ki jih morate poznati
Sestavine za dva
- 2 večja fileja brancina

ni podpisa
- 1 dl kakovostnega oljčnega olja
- manjša bučka

ni podpisa
- beli del manjšega pora
- 1 dl suhega belega vina
- sok 1 limone
- nekaj češnjevih paradižnikov
- 2 srednje velika korenčka
- 2 stroka česna

ni podpisa
- sol in poper
- 2 vejici rožmarina
Priprava
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
2. Pripravimo si liste peki papirja. Na peki papir najprej položimo file brancina

ni podpisa
3. Zelenjavo

ni podpisa

ni podpisa
4. Konce peki papirja dvignemo in jih tesno zavežemo s kuhinjsko vrvico (ampak ne prenizko, tik nad zelenjavo, ker hočemo, da para kroži). Tako pripravljene škrniceljčke prestavimo na pekač in damo v ogreto pečico za 25 do 30 minut.
Namig: Nimate vrvice? Tudi se da: peki papir velikosti 30 krat 40 cm na sredini prepognite in vse sestavine naložite ob tej črti. Potem začnite rob tesno zapogibati, tako da na koncu dobite obliko črke D. Pomembno je samo to, da pri zavijanju roba ostanete dosledni in para ostane v škrniceljčku.
Preberite tudi: Kava res pomaga pri topljenju maščob? Preverili smo!
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 12.8.2019 ob 12:08