Preprosto pecivo s slivami, ki ga priporoča Jamie Oliver

Zmešaš in spečeš, tako enostavno!

Naš ljubljenec Jamie Oliver skoraj ne more razočarati s svojimi idejami, včasih pa kdo dug navduši tudi njega, predvsem sodelavci. Za njegovo blagovno znamko namreč stoji več imen, ki pomagajo pri produkciji idej, med njimi tudi Ren Behan, ki je na Jamiejevem portalu predstavila ta odličen recept njenega otroštva. Zares toplo priporočamo, da ga pripravite.

Sestavine

– 10 izkoščičenih sliv
– 200 g sladkorja
– 4 razžvrkljana jajca
– 240 ml oljčnega olja, blagega okusa
– 1 žlička vaniljeve esence
– 1 žlička limonove lupinice
– 2 žlici navadnega jogurta
– 250 g moke
– žlička pecilnega praška

Priprava

1. Pečico prižgite na 190 stopinj in namastite pekač. Avtor priporoča pravokotnega, velikosti 20×30 cm, nam pa je uspelo tudi v klasičnem pekaču za torto s premerom 26 cm.

2. Močno stepite jajca in sladkor. Med miksanjem prilivajte olje in miksajte toliko časa, da masa zbledi in postane kremasta. Nato dodajte še limonovo lupinico, vaniljo in jogurt ter dobro pomešajte.

3. Na to jajčno maso presejte moko s pecilnim praškom in jo nežno umešajte.

4. Testo prelijte v model za peko in po vrhu razporedite polovičke sliv.

5. Pecite 35 do 40 minut. Pečenost preverite z zobotrebcem in po potrebi pecite nekoliko dlje.

6. Postrezite ohlajeno z žlico jogurta in svežega sadja ali s sladko smetano.

Namig: Pecivo lahko hranite štiri dni.
Priporočamo še: Zakaj je dobro jesti slive?

Fotografija: Thinkstock

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed