Preprosto ribezovo pecivo z beljakovo kapico

Odpri galerijo
A+ A-
Preverjen recept, ki gre v gorenjski družini iz roda v rod in ga imajo radi tudi otroci. Tudi vi ga boste pogosto pripravili.
Ribezovo pecivo
Za 10–12 kosov.
Testo
- 100 g sladkorja (6 žlic)
- 120 g masla (sobne temperature)
- 4 rumenjaki
- 120 g mletih orehov (8 žlic)
- 1 lonček kisle smetane
- 120 g moke (6 zvrhanih žlic)
- pol zavitka pecilnega praška
Beljakova kapica
- 4 beljaki
- 180 g sladkorja (10 žlic)
- 500 g ribeza
Priprava
1. Pečico vključimo na 160 stopinj.
2. Z mešalnikom dobro zmešamo prve tri sestavine, nato dodamo preostale sestavine za testo.
3. Prelijemo v namaščen pekač, enakomerno razporedimo in pečemo 30 minut.
4. Medtem iz beljakov stepemo sneg. Ko je stepen skoraj do konca, počasi, žlico za žlico, dodajamo sladkor. Sneg mora biti tako čvrst, da se delajo vršički. Potem odložimo mešalnik in s silikonsko lopatico narahlo vmešamo še ribez.
5. Beljakovo zmes enakomerno razporedimo na pečeno testo in postavimo v pečico še za toliko časa, da sneg porumeni.
Priporočamo še: Najbolj preprosto češnjevo pecivo na lončke
Datum Objave: 28.6.2022 ob 09:06