Odprta Kuhinja

Presenečeni boste, kako do najboljših makaronov s sirom

Odpri galerijo
A+   A-
To bo nasitna, a vseeno manj težka jed kot klasični mac'n'cheese. Dodali jim bomo sestavino, ki je ponavadi vedno na zalogi.


Skoraj vedno je nekje v predalu za zelenjavo in čaka, da jo dodamo v mineštro, zelenjavni pire, okisano solato, nekateri celo v govejo juho. Tokrat jo bomo skrili kar v makarone s sirom. Veliko bolj sočni bodo in veliko lažji za naš želodec. Pograbite cvetačo!

Cvetačni makaroni s sirom



  • 1,4 l polnomastnega mleka

  • 350 g testenin (polžki)

  • glava cvetače (razdelimo na socvetja)

  • 25 g masla

  • 150 g sira čedar ali drugega, dobro topljivega

  • 125 g mocarele (naribamo)

  • 2 žlički dijonske gorčice

  • sol, poper


Priprava


1. Pečico vključimo na 250 stopinj.

2. Testenine v nižji kozici, ki je primerna tudi za pečico, kuhamo v slanem mleku približno 10 minut oziroma po navodilu z embalaže, večkrat premešamo, da se ne primejo za dno posode.

3. Dodamo na majhne cvetke natrgano cvetačo in še malo pokuhamo, kakšnih 3–5 minut, toliko, da so mehke tako testenine kot cvetača, mleko pa toliko povre, da začne vse skupaj pokrivati kot omaka.

4. Primešamo maslo, oba sira in gorčico, po okusu popramo in pristavimo nazaj. Segrevamo tako dolgo, da se stopita oba sira, nato kozico potisnemo v pečico samo za toliko časa, da nastane privlačna zlata skorjica – in nemudoma postrežemo.
Priporočamo še: Temu se morate izogniti, če želite najboljšo bučno juho

Priprava: Neli Selan, Lea Sterle/Kult316
Fotografija: ivandzyuba/Getty Images
Deloindom.si: Kaj septembra sejemo, če želimo pridelek kmalu
Datum Objave: 26.9.2022 ob 08:09

Več iz te teme:

brezmesne jedisircvetačamakaronimakaroni s sirom

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja