Presenečeni boste, kako do najboljših makaronov s sirom

To bo nasitna, a vseeno manj težka jed kot klasični mac’n’cheese. Dodali jim bomo sestavino, ki je ponavadi vedno na zalogi.

Skoraj vedno je nekje v predalu za zelenjavo in čaka, da jo dodamo v mineštro, zelenjavni pire, okisano solato, nekateri celo v govejo juho. Tokrat jo bomo skrili kar v makarone s sirom. Veliko bolj sočni bodo in veliko lažji za naš želodec. Pograbite cvetačo!

Cvetačni makaroni s sirom

  • 1,4 l polnomastnega mleka
  • 350 g testenin (polžki)
  • glava cvetače (razdelimo na socvetja)
  • 25 g masla
  • 150 g sira čedar ali drugega, dobro topljivega
  • 125 g mocarele (naribamo)
  • 2 žlički dijonske gorčice
  • sol, poper

Priprava

1. Pečico vključimo na 250 stopinj.

2. Testenine v nižji kozici, ki je primerna tudi za pečico, kuhamo v slanem mleku približno 10 minut oziroma po navodilu z embalaže, večkrat premešamo, da se ne primejo za dno posode.

3. Dodamo na majhne cvetke natrgano cvetačo in še malo pokuhamo, kakšnih 3–5 minut, toliko, da so mehke tako testenine kot cvetača, mleko pa toliko povre, da začne vse skupaj pokrivati kot omaka.

4. Primešamo maslo, oba sira in gorčico, po okusu popramo in pristavimo nazaj. Segrevamo tako dolgo, da se stopita oba sira, nato kozico potisnemo v pečico samo za toliko časa, da nastane privlačna zlata skorjica – in nemudoma postrežemo.

Priporočamo še: Temu se morate izogniti, če želite najboljšo bučno juho

Priprava: Neli Selan, Lea Sterle/Kult316
Fotografija: ivandzyuba/Getty Images

Deloindom.si: Kaj septembra sejemo, če želimo pridelek kmalu
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana