Pudingova pita z bezgovimi jagodami

Bezgove jagode nabiramo, ko so povsem zrele in črne barve. Pred uporabo jih z vilicami osmukamo s stebel, ki so grenka in neuporabna. Bezgove jagode so tudi odlično barvilno sredstvo za okusen puding.

Sestavine

Za model velikosti 28 cm.

Krhko testo

  • 350 g moke
  • 150 g hladnega masla
  • 1 dl hladne vode
  • žlička soli

Nadev

  • 2 žlici bezgovih jagod ali 4 žlice želeja iz bezgovih jagod
  • 6 dl mleka ali rastlinskega mleka
  • 2 dl vode
  • 3 rumenjaki
  • 100 g škroba
  • 4 žlice vaniljevega sladkorja
  • sok 1 limone
  • cvetje za dekoracijo

Priprava

1. V mešalniku ali na roko zmešamo vse sestavine za testo.

2. Počiva naj pol ure, nato ga razvaljamo in porazdelimo po pekaču.

3. Prebodemo z vilicami, najbolje, da obložimo s peki papirjem in suhim fižolom, in pečemo 20 minut pri 180 stopinjah.

4. Medtem v posodici zavremo 1 dl vode in vanjo damo 2 žlici bezgovih jagod. Obarvano tekočino precedimo k mleku, v katerem bomo skuhali puding.

5. V kozarčku zmešamo 1 dl vode, jajčna rumenjaka, škrob in sladkor.

6. Z metlico vmešamo v mleko in mešamo, dokler se ne zgosti.

7. Če uporabljate puding iz vrečke, ga skuhajte enkrat bolj gosto kot ponavadi. Dodamo še limonov sok, ki poskrbi za svežo barvo pudingovega preliva. Vlijemo na pečeno testo in pustimo, da se ohladi.

8. Okrasimo s svežimi cvetnimi listi užitnega cvetja.

Priporočamo še: Smešno preprosta sladica: slivov drobljenec, brez katerega ni jeseni
Katja Rebolj
Katja Rebolj

Divja hrana je zame prava kombinacija naravnega, presenetljivega in priročnega. Jedilno cvetje pa pika na i sodelovanju z naravo in dobremu počutju.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed