Odprta Kuhinja

Puhaste jogurtove miške

Odpri galerijo
A+   A-
Če nimamo časa, poguma ali potrpljenja za cvrtje krofov. Ko zraven postrežemo enolončnico, dobimo super kosilo.

Miške so ena od tistih jedi, ki nas brez dvoma vrnejo v otroštvo – takrat so znale biti na sporedu tudi ob dneh, ko o maškarah ni bilo ne duha ne sluha. Pekle so jih mame, babice in tete, otroci pa vselej z veseljem jedli. Če zraven postrežemo kakšno krepko juho ali enolončnico, dobimo kosilo, sicer pa so fine tudi, kadar jih pripravimo kar tako, ko se nam zahoče kaj sladkega. Še namig: če jogurta nimamo, uporabimo kislo mleko. In še predlog: Ko se jogurtove miške ohladijo do mlačnega, jih lahko posujemo s sladkorjem v prahu, zraven pa ponudimo domačo marmelado, v katero jih lahko pomakamo.
Aktualno: To so lokacije, ki slovijo po najboljših krofih v Sloveniji

Jogurtove miške


Za 4 osebe.

  • 2 jajci

  • 1 lonček navadnega jogurta

  • 2 jogurtova lončka moke

  • 1 žlička pecilnega praška

  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja

  • 1 žlica sladkorja

  • 2 žlici ruma

  • naribana lupinica 1 bio pomaranče

  • ščepec soli


Priprava


1. Iz beljakov naredimo čvrst sneg.

2. V drugi posodi zmešamo rumenjaka z jogurtom, navadnim in vaniljevim sladkorjem, rumom, naribano pomarančno lupinico in soljo. Dodamo še moko, ki jo najprej na hitro pomešamo s pecilnim praškom, potem pa združimo s preostalo maso. Sneg z občutkom vmešamo med rumenjakovo zmes.

3. V ravno prav vroče olje namočimo žličko, potem pa zajamemo maso ter jo previdno odložimo v olje. Miške se v olju vrtijo same, če se ne obrnejo, jim pomagamo, da se lepo zapečejo z vseh strani.

4. Pečene odlagamo na krožnik, pokrit s papirnato brisačko, ki vpije odvečno maščobo.
Priporočamo še: 3 čokoladne sladice za nepozabno valentinovo
Datum Objave: 16.2.2023 ob 08:02

Več iz te teme:

jogurtmiškejogurtove miške

Naročite se na e-novice:

Špela Ankele
Špela AnkeleNovinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.