Puhaste jogurtove miške

Če nimamo časa, poguma ali potrpljenja za cvrtje krofov. Ko zraven postrežemo enolončnico, dobimo super kosilo.

Miške so ena od tistih jedi, ki nas brez dvoma vrnejo v otroštvo – takrat so znale biti na sporedu tudi ob dneh, ko o maškarah ni bilo ne duha ne sluha. Pekle so jih mame, babice in tete, otroci pa vselej z veseljem jedli. Če zraven postrežemo kakšno krepko juho ali enolončnico, dobimo kosilo, sicer pa so fine tudi, kadar jih pripravimo kar tako, ko se nam zahoče kaj sladkega. Še namig: če jogurta nimamo, uporabimo kislo mleko. In še predlog: Ko se jogurtove miške ohladijo do mlačnega, jih lahko posujemo s sladkorjem v prahu, zraven pa ponudimo domačo marmelado, v katero jih lahko pomakamo.

Aktualno: To so lokacije, ki slovijo po najboljših krofih v Sloveniji

Jogurtove miške

Za 4 osebe.

  • 2 jajci
  • 1 lonček navadnega jogurta
  • 2 jogurtova lončka moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 1 žlica sladkorja
  • 2 žlici ruma
  • naribana lupinica 1 bio pomaranče
  • ščepec soli

Priprava

1. Iz beljakov naredimo čvrst sneg.

2. V drugi posodi zmešamo rumenjaka z jogurtom, navadnim in vaniljevim sladkorjem, rumom, naribano pomarančno lupinico in soljo. Dodamo še moko, ki jo najprej na hitro pomešamo s pecilnim praškom, potem pa združimo s preostalo maso. Sneg z občutkom vmešamo med rumenjakovo zmes.

3. V ravno prav vroče olje namočimo žličko, potem pa zajamemo maso ter jo previdno odložimo v olje. Miške se v olju vrtijo same, če se ne obrnejo, jim pomagamo, da se lepo zapečejo z vseh strani.

4. Pečene odlagamo na krožnik, pokrit s papirnato brisačko, ki vpije odvečno maščobo.

Priporočamo še: 3 čokoladne sladice za nepozabno valentinovo
Špela Ankele

Novinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana