3 čokoladne sladice za nepozabno valentinovo

Praznik zaljubljenih ni izpopolnjen brez vsaj ene čokoladne sladice, se strinjate? Mateja Delakorda priporoča recepte, v katerih je sama ljubezen.

Saj veste, kako je s temi enodnevnimi izbruhi čustev in čaščenja, ne? Vse gre vedno po enakem scenariju, skupaj z nami in našimi nasveti – kako je treba biti pozoren in ljubeč vse dni v letu, ne le tisti dan, tisti teden, ko se govori o valentinovem. Ker pa smo zelo ponosni na zbirko slaščic, ki jo ustvarja naša spletna urednica Mateja Delakorda, smo vseeno pograbili priložnost: avtorica je naredila izbor treh, v katerih je vgrajena ena sama ljubezen. Tako so dobre, da jih boste svojim izbrancem in izbrankam brez dvoma pekli še dolgo po 14. februarju. Vsak po svoje skrbi za kakovost odnosov, mi s čokoladnimi slaščicami.

Hitra čokoladna torta brez moke

Hitro narejena poslastica, katere glavni adut je to, da se v ustih topi še bolj kot čokolada.

Lava tortice z belo sredico

Ena najbolj preprostih čokoladnih sladic, poimenovana tudi čokoladni fondant, daje vtis, da je vredna milijon dolarjev, ustvaril pa jo je lahko le kuhar največjega kova. No, prav nič od tega ne bo držalo. Sestavimo jo lahko že iz nekaj sestavin, ki so običajno vedno doma. Popolna za razvajanje v tednu, ko veliko govorimo o ljubezni.

Sočna čokoladna torta z rumovimi ježki

Kot iz starih časov. Bogata, polna in zelo pregrešna.

Torta bo najboljša, če jo boste čez noč pustili v hladilniku in ponudili šele naslednji dan.
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana