Odprta Kuhinja

Puhaste palačinke

Foto: Tereza Poljanič
Odpri galerijo
A+   A-
Ajda je malone v genskem zapisu Slovencev. Kako jo lahko uporabimo v eni najbolj priljubljenih jedi?


Sestavine


skodelica (140 g) pirine ali ajdove moke
2 JŽ kokosovega sladkorja
1 JŽ pecilnega praška
1 skodelica (225 ml) mandljevega mleka
1 JŽ stopljenega kokosovega olja

Priprava


1. Vse sestavine zmešamo v multipraktiku ali skledi.
2. Na ogreto ponev dodamo malo kokosovega olja in spečemo manjše (ameriške) palačinke.
3. Vsako stran pečemo 2–3 minute. Serviramo s sezonskim sadjem, cimetom, vaniljo in javorjevim sirupom ali kokosovim jogurtom.

Recept in fotografije je za prispevek Treba je osvoboditi misli pripravila Tereza Poljanič.
Datum Objave: 25.6.2017 ob 10:06

Več iz te teme:

sladicevegansko

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.