Puhaste palačinke

Poglej galerijo
3 Fotografij
Puhaste palačinke

Foto: Pixabay

Puhaste palačinke

Foto: Tereza Poljanič

Puhaste palačinke

Foto: Tereza Poljanič

Ajda je malone v genskem zapisu Slovencev. Kako jo lahko uporabimo v eni najbolj priljubljenih jedi?

Sestavine

skodelica (140 g) pirine ali ajdove moke
2 JŽ kokosovega sladkorja
1 JŽ pecilnega praška
1 skodelica (225 ml) mandljevega mleka
1 JŽ stopljenega kokosovega olja

Priprava

1. Vse sestavine zmešamo v multipraktiku ali skledi.
2. Na ogreto ponev dodamo malo kokosovega olja in spečemo manjše (ameriške) palačinke.
3. Vsako stran pečemo 2–3 minute. Serviramo s sezonskim sadjem, cimetom, vaniljo in javorjevim sirupom ali kokosovim jogurtom.

Recept in fotografije je za prispevek Treba je osvoboditi misli pripravila Tereza Poljanič.

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana