Odprta Kuhinja

Puranja nabodala s panceto

Odpri galerijo
A+   A-
Če je sonce, z žara, sicer pa iz ponvice.



Priprava: 15 minut; čas peke: 10 minut

Sestavine


- 1 kg puranjih prsi v kosu
- sol, poper, timijan, žajbelj
- vsaj 150 g rezin pancete
- sok ene limone
- olje

Priprava


1. Meso narežemo na kocke, velike 3 cm. Posebej zmešamo marinado iz limonovega soka, olja, začimb in malo soli. Meso damo v skledo, prelijemo z marinado in pustimo marinirati pol ure.

2. Nato vsak kos mesa ovijemo v rezino pancete in kose nataknemo na paličice za ražnjiče. Ne pritiskamo jih drugega ob drugega, naj se le dotikajo, drugače se ne bodo prepekli.

3. Nabodala zdaj položimo v dovolj veliko posodo in jih prelijemo s preostankom marinade iz sklede. Tako jih pustimo vsaj 2 uri ali čez noč/delovni dan.

4. Ponev segrejemo in meso popečemo na vseh straneh.
Da bodo ostala sočna, nabodala pečemo največ 10 minut.

Ponudimo po korenčkovi juhi kot glavno jed s krompirjevo solato, bogato začinjeno s polivko iz kisle smetane, gorčice in na tanko narezane čebule.

Naredimo vnaprej: Vsekakor sestavimo nabodala in jih mariniramo. Namesto da bi vnaprej spekli meso, raje dan prej pripravimo krompirjevo solato in juho.

Nasvet: Puranje prsi so pusto meso z zelo malo maščobe, zato ga brez slabe vesti povežemo z bolj mastno panceto. Pazite pri soljenju marinade – slana je že panceta!

Različica: Lahko spečete na žaru pokrito pri 180–200 stopinjah ali v pečici pri 220 stopinjah, vendar v pečici traja dlje.

Namig: Skuhajte rženo kašo za jutri. Približno 200 g je potrebujete; kuhate jo slabo uro.

Poizkusite še: Slastna nabodala z lososom

Fototgrafija: Krištof Koman
Datum Objave: 27.6.2018 ob 15:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: