Rahel čokoladni kolač s srcem

Ne samo da je aromatičen: že na pogled je tak, da se človek kar stopi.

Namig: Ostane nam kar precej svetlega biskvita. Iz njega lahko pripravimo tiramisu ali biskvitno zloženko v kozarcu.

Sestavine

Beli kolač (za srca)

  • 120 g masla, omehčanega na sobni temperaturi
  • 3 jajca
  • 100 g gladke moke
  • ščep soli
  • 110 g sladkorja v prahu (lahko več, če ste sladkosnedni)
  • zvrhana žlička pecilnega praška
  • lupinica in 50 ml sveže stisnjenega soka neškropljene pomaranče
  • ½ kavne žličke mletega kardamoma

Čokoladni kolač

  • 120 g masla, omehčanega na sobni temperaturi
  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja v prahu (lahko več)
  • 100 g gladke moke
  • zvrhana žlička pecilnega praška
  • 25 g kakava v prahu
  • lupinica in 50 ml sveže stisnjenega soka neškropljene pomaranče
  • ½ kavne žličke mletega kardamoma
  • žlička rumove arome

Priprava

1. Najprej se lotimo biskvita, ki bo za bela srca: vključimo pečico na 175 stopinj, pripravimo pekač velikosti približno 10 x 20 cm (majhen model za kruh) in ga obložimo s peki papirjem.

2. Jajca ločimo; beljakom dodamo sol in stepemo sneg.

3. Moko pomešamo s pecilnim praškom in kardamomom.

4. Rumenjake, maslo in sladkor penasto vmešamo, dodamo sok in naribano lupinico pomaranče, nato počasi vmešamo moko. Nazadnje ročno vmešamo beljakov sneg.

5. Biskvitno testo vlijemo v pekač in pečemo 45–50 minut. Pečen naj se na hladnem delno ohladi, preden ga stresemo iz modela, nato ga ohladimo do konca, model pa uporabimo za peko temnega biskvita.

6. Ohlajen kolač narežemo na rezine, tako debele, kot bi narezali potico, in z modeli za piškote izrežemo srca.

7. Temni del: znova vključimo pečico na 175 stopinj, pripravimo si isti pekač, ga namažemo z maslom in dobro potresemo z moko.

8. Jajca ločimo, beljakom dodamo sol in stepemo sneg.

9. Moko pomešamo s pecilnim praškom, kakavom v prahu in kardamomom.

10. Rumenjake, maslo in sladkor penasto umešamo, dodamo sok in naribano lupinico pomaranče, rumovo aromo, premešamo in nato med mešanjem dodajamo moko. Nazadnje ročno vmešamo še beljakov sneg.

11. Na dno pekača naložimo približno 2 cm mase za biskvit, nato nanj razporedimo v vrsti vsa izrezana srca – pokonci, nato potresemo še preostalo čokoladno maso.

12. Pečemo 45–50 minut, počakamo, da se delno ohladi, in kolač stresemo iz modela.

Priporočamo še: Najlepše slaščice, ki so jih za valentinovo pripravili slovenski slaščičarji
Novost na Deloindom.si: Nepremičninska pravna svetovalnica
Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed