Ravioli v smetanovi omaki z limono

Čudovita jed, pa tako enostavna!

Priprava: 15 minut.

Sestavine

– 800 g svežih raviolov s špinačnim nadevom (kupljenih ali domačih)
– 4 dl sladke smetane
– 1–2 eko limoni
– timijan, list lovorja
– sol

Priprava

1. V velikem loncu zavremo vodo, jo solimo in v krop stresemo raviole. Kuhamo jih 5–10 minut, odvisno od debeline testa, po navodilih.

2. Medtem v široko kozico ali globljo ponev nalijemo smetano, jo začinimo z lovorjem, timijanom in segrejemo.

3. Omako rahlo solimo in bogato začinimo z lupinico limone. Po potrebi prilijemo malo vode, v kateri so se kuhali ravioli.

4. Kuhane raviole odcedimo in položimo v omako. Nežno premešamo in takoj ponudimo s skledo solate iz paradižnika, kumar in paprike.

5. Koristen nasvet: Kuhane testenine odcedite in takoj stresite v omako. Le tako se bo omaka nanje dobro oprijela in bodo okusne. Prelivanje z vodo je primerno le takrat, ko želite testenine ohladiti in jih uporabiti v solati.

Namig: Raviole si lahko pripravite sami doma iz navadnega rezančnega testa in jih nadevate z različnimi nadevi. Brez težav jih tudi zamrznete za kdaj drugič.
Različica: V smetanovo omako dodajte drobnjak ali pehtran. Božansko.
Naredimo vnaprej: Nak, to pa danes ne bo šlo.
Opomba: Tajda obožuje raviole. Nekoč je v šoli za govorni nastop predstavila njihovo pripravo in vse navdušila. Želim si, da bi nama jih večkrat uspelo pripraviti doma, tako kot njoke, za katere sva že pravi profesionalki.
Poizkusite še: Božansko mehki rogljički s pršutom, sirom in baziliko

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana