Odprta Kuhinja

Razkrivamo recept za zdravo pico

Odpri galerijo
A+   A-
Začetek novega leta številne ljudi spodbudi k zastavljanju novih ciljev in uresničevanju zaobljub, ki običajno vključujejo več športnih aktivnosti in uravnoteženo prehrano.


Da boste lažje vzpostavili novo rutino in v svoje življenje vnesli zdrave navade, z vami delimo preprost in okusen recept, s katerim se ne boste odrekli odličnemu okusu. Ana Žontar Kristanc predstavlja recept za cvetačno pico s fileji tunine Rio Mare, rdečo čebulo in rukolo, ki vas bo napolnila z energijo in s polnim okusom zadovoljila vaše brbončice.


Ste si kdaj predstavljali, da boste zdrave navade v svoje življenje vnašali s pico? Govorimo seveda o cvetačni pici, pri kateri za pripravo testa namesto moke uporabimo cvetačo. Ta je polna vitaminov C in K, ki pomagata pri odvajanju vode in krepitvi imunskega sistema. Da pa bo cvetačna pica mamljivo okusna, jo je Ana Žontar Kristanc obogatila s fileji tunine Rio Mare, ki vsebujejo le ščepec soli in kanček olivnega olja, kar poskrbi za pravi gurmanski okus.


ni podpisa
ni podpisa


Za okusno cvetačno pico s fileji tunine Rio Mare, rdečo čebulo in rukolo potrebujete:


Sestavine za cvetačno testo:



  • 1 velika cvetača

  • 1/2 čajne žličke soli

  • 3 pesti topljive mocarele

  • 2 veliki jajci


Druge sestavine:



  • 2 kozarčka (2 x 130 gramov) filejev tunine Rio Mare z okusom po vaši izbiri

  • 1 rdeča čebula

  • 2 žlici jabolčnega kisa

  • 1/4 čajne žličke soli

  • 1 čajna žlička sladkorja

  • 30–40 gramov svežega sira

  • 1–2 pesti sveže rukole



Celoten postopek priprave recepta preverite na spletni strani.



Skupaj z Rio Mare do zdravih navad!


Fileje tunine Rio Mare odlikuje skrbna ročna priprava v skladu z najstarejšo tradicijo, najboljše sestavine in vrhunski gurmanski okus. Da bi čisto vsak lahko našel kaj zase, so fileji tunine na voljo v treh izjemnih okusih. Vsi, ki najbolj uživajo v klasiki, prisegajo na fileje tunine v oljčnem olju, tiste, ki svoje brbončice radi postavljajo pred bolj začinjen izziv, bodo navdušili fileji tunine v oljčnem olju z drzno pekočo papriko. Če pa pri svoji jedi iščete dodatek svežine, bodo fileji tunine v oljčnem olju s svežo limeto in ingverjem prava izbira za vas. Vsi trije okusi so pakirani v steklenem kozarcu, zato so še priročnejši in okolju prijaznejši.



Za več receptov z izdelki Rio Mare obiščite spletno stran in spremljajte Facebook Rio Mare Slovenija.



Naročnik oglasne vsebine je Bolton Adriatic






Datum Objave: 14.1.2022 ob 09:01

Več iz te teme:

receptpicaRio Marefileji tunine

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja