Razstrupljevalna zaobljuba priljubljene kulinarične blogerke

Po okusni, a težki hrani, s katero smo se razvajali decembra, je čas, da svojemu telesu privoščimo nekaj lahkega in osvežujočega, kar bo skupaj z gibanjem poskrbelo za odlično počutje.

Lažja hrana pa ni nujno manj okusna, kar je priljubljena kulinarična navdušenka Ana Žontar Kristanc dokazala z receptom, ki vsebuje izjemno zdravo živilo, ki ga sicer pogosto jemo med prazniki. Običajno ga pripravimo kot prilogo dekadentni pečeni rački ali pečenki, saj z odličnim okusom popestri marsikatero praznično jed. Se vam svita, o čem govorimo?

Govor je seveda o rdečem zelju! Strokovnjaki za prehrano so enotnega mnenja, da je rdeče zelje ravno pravšnja sestavina za uravnotežen obrok. Vsebuje namreč pomembne hranilne snovi, kot sta vitamina A in C, ter aminokisline, ki lahko ob rednem uživanju pripomorejo k zmanjšanju količine toksinov in holesterola v telesu, odlično pa je tudi za krepitev imunskega sistema.

Kot nam je zaupala Ana, se tudi ona v teh mrzlih dneh trudi poskrbeti za zdravo in uravnoteženo prehrano, saj je, kot priznava, decembra z veseljem pripravljala malce bolj grešne obroke. Zdaj tako pripravlja predvsem lahke, a še vedno izjemno okusne jedi, ki so privlačne tudi na pogled. Tokrat je pripravila slastne zeljne solatne skledice s tunino, koruzo in korenjem, ki bodo s svojim pisanim videzom popestrile še tako sive januarske dni, svež okus pa bo prepričal celotno družino!

Ker vsebujejo tunino, bogato z dragocenimi beljakovinami, bodo navdušile vse, ki si želite biti v formi, ne da bi se odrekli okusu. Prav beljakovine so ključne za rast in vzdrževanje mišične mase, tunina Rio Mare Leggero pa je bogata tudi z vitaminom B12, ki prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti ter je odličen vir fosforja, ki igra pomembno vlogo pri upravljanju ravnovesja v živčnem sistemu. Premišljena izbira sestavin bo tako pripomogla k ustvarjanju barvitih in hranljivih obrokov, ki bodo pregnali željo po zimskem spanju in vas spodbudili k zasledovanju novih ciljev.

Za šest okusnih skodelic boste potrebovali:

  • 2 x 60 gramov tunine Rio Mare Leggero
  • 6‒10 manjših listov zelja ali hrustljave solate
  • ¼ manjše glave navadnega zelja
  • ¼ manjše glave rdečega zelja
  • 2 korenčka
  • 100 gramov kuhane koruze
  • 2‒4 žlice jabolčnega kisa (po okusu)
  • ½ čajne žličke sezamovih semen
  • ½ čajne žličke črnega sezama
  • sol in črni poper po okusu

Recept za ta lahki obrok je Ana objavila na svojem blogu Anina kuhinja, kjer najdete še več receptov z izdelki Rio Mare. Za okusne novosti pokukajte tudi na spletno stran www.riomare.si in https://www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija/.

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed