Recept za govnač ali sladko zelje
Odpri galerijo
A+ A-
Poceni in hkrati odličen obrok na žlico, ki v nas prebudi nostalgijo po babičini kuhinji.
Govnač
Za 4 osebe.
- 1 kg svežega zelja
- 0,5 kg krompirja
- 2 žlici ocvirkov
- lovorov list
- sol, poper
Priprava
1. Zelje narežemo na tanke trakove in jih damo v lonec, zraven pritaknemo še lovorov list, zalijemo z vodo in skuhamo. Te naj ne bo preveč, saj se zelje ob kuhanju stisne.
2. V drugi posodi skuhamo na kocke narezan in olupljen krompir. Ko je kuhan, vodo prelijemo k zelju, krompir pa dobro pretlačimo.
3. Pretlačen krompir dodamo zelju, jed solimo in popramo ter zraven vmešamo še pogrete ocvirke.
Priporočamo tudi: Pražen krompir po originalnem receptu: pravila, ki povzdignejo jed
Naslovna fotografija: Špela Ankele
Deloindom: Zdaj je čas optimalne rasti gob
Datum Objave: 7.9.2023 ob 08:09