
Priljubljen posladek v zelenem odtenku.
Če boste tiramisu naredili v pekaču, je sestavin dovolj za velikost 30 x 22 cm oziroma 10 kosov.
Sestavine
– 6 jajc
– 140 g sladkorja
– 750 g kakovostnega maskarponeja
– 400 g otroških piškotov
– 10 g matcha čaja za pripravo in pol žličke za dekoracijo
– 0,06 l kakovostnega konjaka
– 0,5 l vroče vode (80 °C) za pripravo matcha čaja
Priprava
1. Penasto umešamo jajca in sladkor, nato zmes v posodi stalno mešamo nad vročo vodno kopeljo približno 10 minut. S tem postopkom steriliziramo surova jajca.
2. Zmes nato ohladimo in pazljivo dodamo maskarpone.
3. Matcha čaju dodamo vročo vodo in mešamo s posebno bambusovo metlico ali električnim mešalnikom, ki ga drugače uporabljamo za penjenje mleka. Mešamo tako dolgo, da izginejo vse grudice. Dodamo konjak. V ohlajeno mešanico namakamo otroške piškote in jih zlagamo v pekač ali skodelice. Na piškote razporedimo kremo z maskarponejem in postopek ponovimo dvakrat. Bodimo pozorni, da sladico končamo z maskarponejem.
4. Pripravljeni tiramisu pokrijemo s folijo in damo čez noč (ali vsaj za 8 ur) v hladilnik. Preden ga postrežemo, po vrhu posujemo še prah matcha – za lepši videz in okus. Dober tek.
Priporočamo še: Deci vina = skoraj deset minut teka
Recept: Čajnica Pod velbom
Fotografija: Thinkstock