Recept za paradižnikovo marmelado, ki jo morate poizkusiti

Shuttertsock

Recept za paradižnikovo marmelado naše bralke Teje. Že pred več kot petimi leti smo ga pripravljali v kuhinji Kult 316, pa ga že vedno ne pozabimo. Najprimernejši so pelati, ki vsebujejo malo vode.

Sestavine

  • 1,5 kg zrelega paradižnika
  • 100 g sladkorja
  • 2 žlici limetinega soka
  • žlica naribanega ingverja
  • čajna žlička mlete kumine
  • ščepec cimeta, čajna žlička soli
  • ščepec zdrobljenih klinčkov
  • čili feferon

Priprava

1. Paradižnik očistimo, če nas motijo lupine, ga blanširamo in olupimo ter narežemo na manjše koščke.

2. Vse sestavine pomešamo v veliki težki posodi in pristavimo na sred­nje močen ogenj. Med kuhanjem večkrat premešamo. Ko zavre, ogenj zmanjšamo in kuhamo še približno uro in 15 minut, dokler zmes ne dobi oblike marmelade. Glede na količino suhe snovi v paradižniku bo to različno hitro. Če želimo gladkejšo teksturo, kašo dodatno zmeljemo s paličnim mešalnikom.

3. Ohladimo in ponudimo.

Namig: Taka marmelada bo tudi odličen shranek; vložimo jo po enakem postopku kot vse druge, v sterilne kozarčke z novimi pokrovčki, obvezno naj bo oboje vroče.
Preberite še: Z najmanj kompliciranja: Domači sadni namazi

Fotografija: Shuttertsock

Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed