Odprta Kuhinja

Recept za perfektne poletne testenine, ki ga morate znati na pamet

Fotografija: OksanaKiian/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Obožujemo testenine, še raje pa jih imamo, če so hitro pripravljene. Tale recept si velja shraniti!


Poleti se držimo bolj svežih in enostavno pripravljenih obrokov, saj se raje kot za štedilnikom zadržujemo na vrtu, ob morju in v naravi. Zato se še večkrat na meniju pojavijo testenine, saj so nadvse priročno poletno kosilo, hkrati pa se vedno priležejo.

Danes bomo pripravili takšne, ki so nared v zelo kratkem času, zanje pa ne potrebujemo kakšnih posebnih testenin. Pravzaprav bo dovolj, če le za hipec stopimo med domače gredice po nekaj listov špinače in v hladilniku pobrskamo za osnovnimi dodatki, ki so gotovo vedno na zalogi. No, vsaj maslo skoraj zagotovo imamo, če slučajno ni rikote, pa naj vas spomnimo, da jo vedno lahko naredimo sami.

Skratka, gre za tako preprosto jed, da bo na krožniku v le nekaj minutah, pa vendar bo tako omamno kremasta, da jo boste z veseljem ponudili celo gostom. Pa dober tek!

Sestavine



  • 150 g testenin

  • 200 g sveže špinače

  • 50 g masla

  • 1 strok česna

  • 120 g rikote

  • 1 žlica naribanega parmezana

  • muškatni orešček

  • sol, poper


Priprava


1. Testenine skuhajte v slani vodi, kot to veli embalaža. Precedite jih ter prihranite nekaj vode, v kateri so se kuhale.

2. Špinačo z malo vode postavite na vročo ponev. Blanširajte in po minuti odmaknite, da se ohladi. Odlijte odvečno tekočino.

3. V ponvi stopite maslo, dodajte blanširano špinačo, sesekljani česnov strok in vse skupaj pražite minuto ali dve, da zadiši. Dodajte malo vode, v kateri so se kuhale testenine, nato še testenine.

4. Pazljivo vmešajte rikoto, posolite in poprajte ter po vrhu naribajte muškatni orešček in potresite s parmezanom.
Namig: Za več oseb pomnožite količine, recept je primeren za dvoje lačnih ust.

Preberite še: Zelo preprosto: polnjena štruca iz vlečenega testa (VIDEO)

Fotografija: OksanaKiian/Getty Images
Datum Objave: 7.6.2023 ob 07:06

Več iz te teme:

testeninešpinačarikota

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.