
Trik je v ročnem stepanju.
Kot smo vam obljubili prejšnji teden, ko smo bili na brunchu v Kavarni Mango, razkrivamo recept za njihove puhaste palačinke, ki bodo polepšale še tako zaspano in otožno jutro.
Sestavine
– 2 jajci
– 30 g vaniljevega sladkorja
– 25 g pecilnega praška
– 7 dl mleka
– 25 g navadnega sladkorja
– 400 g moke
Priprava
1. Najprej ločimo beljake od rumenjakov v dve posodi. K rumenjakom dodamo vaniljev sladkor, pecilni prašek, mleko, navadni sladkor in moko.
2. Vse skupaj nežno stepemo z metlico, ne z mešalnikom.
3. Ko je masa penasta, nežno dodamo še stepen beljak.
4. Maso za palačinke z žlico ali majhno zajemlako zlijemo v ponev, pri tem pa pazimo, da je debela približno pol centimetra in velika največ 10 centimetrov. Ker palačinke za serviranje zlagamo eno na drugo, da dobimo mini tortice, pazimo, da so približno enako velike. Palačinko obrnemo, ko naraste in se na površini začnejo delati mehurčki. Pečena je, ko je zlatorjava.
5. Postrežemo z nutello, vaniljevo kremo, javorjevim sirupom ali mangovo omako, kakršno najdete v kavarni.