Recept za rožnate špagete

Krožnik špagetov ali dolgih špag, kot jim pravi avtorica, je najbolj pogosto pripravljena in ne tako slaba hrana, ki jo zmore tudi začetnik.

Sestavine

– 400 g polnovrednih testenin
– 2 rdeči pesi, če je možno z listi
– glavica mladega česna
– 80 g nalistanih mandljev
– približno 50 ml oljčnega olja
– poper in sol

Priprava

1. Rdečo peso obtrgamo, mlade lističe, ki so na sredini, prihranimo za dekoracijo. Na gomolju rdeče pese naj ostane vsaj centimeter stebel; tako bo med kuhanjem izpustila manj soka. Kuhamo jo od pol ure do dobro uro, odvisno od debeline. Kuhana je, ko jo lahko prebodemo z vilicami do sredine. Kuhano peso malo ohladimo in olupimo z rokami.

2. Skuhamo špagete in jih res dobro odcedimo, nato vrnemo v lonec, da ostanejo vroči.

3. Dobro polovico mandljev in česen sesekljamo v sekljalniku, tako da še ostanejo koščki. Dodamo narezano rdečo peso, oljčno olje in sol ter zmeljemo v pesto. Če se težko melje, po žlicah dodajamo tekočino, v kateri so se kuhali špageti. Pesto je lahko malo bolj redek.

4. Zmešamo res vroče špagete in pesto, pustimo par minut na toplem, nato postrežemo.

5. Na krožniku dekoriramo z nalistanimi mandlji in nasekljanimi mladimi lističi rdeče pese.

Poizkusite še: Pečen krompir z zeliščno skuto

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana