Recept za rožnate špagete

Krožnik špagetov ali dolgih špag, kot jim pravi avtorica, je najbolj pogosto pripravljena in ne tako slaba hrana, ki jo zmore tudi začetnik.

Sestavine

– 400 g polnovrednih testenin
– 2 rdeči pesi, če je možno z listi
– glavica mladega česna
– 80 g nalistanih mandljev
– približno 50 ml oljčnega olja
– poper in sol

Priprava

1. Rdečo peso obtrgamo, mlade lističe, ki so na sredini, prihranimo za dekoracijo. Na gomolju rdeče pese naj ostane vsaj centimeter stebel; tako bo med kuhanjem izpustila manj soka. Kuhamo jo od pol ure do dobro uro, odvisno od debeline. Kuhana je, ko jo lahko prebodemo z vilicami do sredine. Kuhano peso malo ohladimo in olupimo z rokami.

2. Skuhamo špagete in jih res dobro odcedimo, nato vrnemo v lonec, da ostanejo vroči.

3. Dobro polovico mandljev in česen sesekljamo v sekljalniku, tako da še ostanejo koščki. Dodamo narezano rdečo peso, oljčno olje in sol ter zmeljemo v pesto. Če se težko melje, po žlicah dodajamo tekočino, v kateri so se kuhali špageti. Pesto je lahko malo bolj redek.

4. Zmešamo res vroče špagete in pesto, pustimo par minut na toplem, nato postrežemo.

5. Na krožniku dekoriramo z nalistanimi mandlji in nasekljanimi mladimi lističi rdeče pese.

Poizkusite še: Pečen krompir z zeliščno skuto

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed