Odprta Kuhinja

Res ekspresen jabolčni kolač, ki ga boste pekli znova in znova

Odpri galerijo
A+   A-
Vsak dan bolj diši po zimi, prav tako pa tudi po jabolkih in cimetu. Tale smešno preprosti jabolčni kolač bo pričaral pravo vzdušje in vas po vsej verjetnosti obsedel.



Zunaj se je že stemnilo, namestili ste se na kavč, zdaj pa vam je zadišalo nekaj sladkega. Ker ste že precej lenobni, se v kuhinji ne želite preveč pretegniti, vsekakor pa bi se vam prilegla sladica. Poznano?

V takšnem trenutku  se je gotovo znašel že vsak izmed nas – in ko se pojavi potreba po sladkem, nam včasih ne preostane drugega, kot da jo ubogamo. Za takšne primere smo zato našli popoln recept, ki bo navdušil z odlično teksturo in okusom, pripravljen pa bo zares ekspresno. Dodaten plus? Po celem stanovanju bo zadišalo po jabolkih in cimetu.

Če dodamo še podatek, da bo priprava od vas zahtevala največ 5 minut, boste najbrž rekli, da pretiravamo, a vse bo postalo jasno takoj, ko boste pekač potisnili v pečico. Kar na delo!

Sestavine



  • 4 do 5 jabolk

  • 2 jajci

  • 100 g sladkorja

  • 100 ml mleka

  • 60 ml rastlinskega olja

  • 200 g moke

  • 5 g pecilnega praška

  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja

  • 1 do 2 žlici sladkorja v prahu

  • ščep cimeta


Priprava


1. Najprej operemo jabolka in jih narežemo na majhne koščke.

2. V veliko skledo ubijemo jajci, dodamo sladkor in stepemo, da nastane kremasta zmes. Nato dodamo olje in mleko ter še malo pomešamo.

3. Skozi sito presejemo moko in ji dodamo sladkor v prahu in vaniljevo aromo. Vse skupaj z mikserjem spremenimo v enotno zmes.

4. Pekač za torto obložimo s papirjem za peko. Nato vanj stresemo jabolka, potresemo s cimetom in malo premešamo. Vse skupaj prelijemo z maso za kolač.

5. Pečemo 35 do 40 minut v pečici, ki smo jo prej ogreli na 180 stopinj Celzija. Ko je kolač po vrhu zlato rumen, ga vzamemo iz pečice, odstranimo model in vse skupaj potresemo s sladkorjem v prahu.

6. Stanovanje diši in kolač je pripravljen. Naj vam tekne!
Preberite še: Kavo imate po vsej verjetnosti shranjeno narobe: preverite, kam jo je najbolje pospraviti

Fotografija: Getty Images

 
Datum Objave: 24.11.2021 ob 08:11

Več iz te teme:

kolačjabolkajabolčni kolačena minuta

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.