Rižota s teranom in treviškim radičem

Takšno v središču Tomaja skuha Katarina Rogelja.

Sestavine Za 3–4 osebe

– manjša čebula
– 200 g riža
– za dve pesti razrezanega rdečega radiča (lahko tudi treviškega)
– teran
– voda
– malo oljčnega olja
– sol

Priprava

1. Na olju popražimo na drobno sesekljano čebulo. Premešamo in počakamo, da se rahlo obarva.

2. Prepraženi čebuli dodamo na tanke rezine razrezan radič. Premešamo in počakamo, da radič nekoliko spremeni barvo (to bo trajalo le nekaj minut).

3. Zatem dodamo še riž – mešamo in počakamo, da postekleni. Posolimo.

4. Zalijemo s teranom in premešamo. Zatem zalijemo še z dvema skodelicama vroče vode. Spet dobro premešamo in pokrijemo. Zdaj ne mešamo več, morda le potresemo. Na srednje močnem ognju kuhamo toliko časa, da riž vsrka tekočino – to traja okoli 13 minut. Čas kuhanja je odvisen od vrste riža.

5. In rižota je pripravljena – enostavna, lahka, dobra.

Priporočamo še: 30 idej, kako porabiti paradižnik
Špela Ankele

Novinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana