Rogljički z zeliščnim nadevom

Gostje bodo navdušeni.

Sestavine

Testo
– 0,5 kg moke
– 125 g margarine ali masla
– 2 žlički olja, sol po potrebi
– ½ kocke kvasa
– jajce, približno 500 ml mleka

Nadev
– 100 g skute, jajce
– sol, po ščepec žajblja, rožmarina, bazilike, origana, drobnjaka, kapucinka, boraga

Priprava

1. Pečico vključimo na 190 stopinj. Mleko segrejemo, dodamo nadrobljen kvas.

2. Moko presejemo v skledo in na sredini naredimo luknjico. Vanjo zlijemo mleko s kvasom. Pustimo v posodi, da vzhaja približno 10 minut. Nato premešamo z drugimi sestavinami ter testo pustimo vzhajati slabo uro, pokrito in lepo na toplem.

3. Zelišča očistimo, zmeljemo in primešamo k skuti, dodamo jajce, sol in premešamo.

4. Testo razvaljamo v krog in razrežemo na 8 delov, da dobimo trikotnike.

5. Žličko namaza damo na vsak trikotnik na širši del in zvijamo proti ožjemu, da dobimo rogljičke. Zložimo jih na pekač.

6. Rogljičke pred peko premažemo z razžvrkljanim jajcem in povrhu še z malo stopljenega masla.

7. Pečemo jih približno 20 minut, da postanejo lepo zlato rjavi.

Priporočamo: Sedem namenov, za katere lahko uporabite kuhinjsko krpo

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana