
Gostje bodo navdušeni.
Sestavine
Testo
– 0,5 kg moke
– 125 g margarine ali masla
– 2 žlički olja, sol po potrebi
– ½ kocke kvasa
– jajce, približno 500 ml mleka
Nadev
– 100 g skute, jajce
– sol, po ščepec žajblja, rožmarina, bazilike, origana, drobnjaka, kapucinka, boraga
Priprava
1. Pečico vključimo na 190 stopinj. Mleko segrejemo, dodamo nadrobljen kvas.
2. Moko presejemo v skledo in na sredini naredimo luknjico. Vanjo zlijemo mleko s kvasom. Pustimo v posodi, da vzhaja približno 10 minut. Nato premešamo z drugimi sestavinami ter testo pustimo vzhajati slabo uro, pokrito in lepo na toplem.
3. Zelišča očistimo, zmeljemo in primešamo k skuti, dodamo jajce, sol in premešamo.
4. Testo razvaljamo v krog in razrežemo na 8 delov, da dobimo trikotnike.
5. Žličko namaza damo na vsak trikotnik na širši del in zvijamo proti ožjemu, da dobimo rogljičke. Zložimo jih na pekač.
6. Rogljičke pred peko premažemo z razžvrkljanim jajcem in povrhu še z malo stopljenega masla.
7. Pečemo jih približno 20 minut, da postanejo lepo zlato rjavi.
Priporočamo: Sedem namenov, za katere lahko uporabite kuhinjsko krpo
Fotografija: Eva Legiša