Rogljički z zeliščnim nadevom

Gostje bodo navdušeni.

Sestavine

Testo
– 0,5 kg moke
– 125 g margarine ali masla
– 2 žlički olja, sol po potrebi
– ½ kocke kvasa
– jajce, približno 500 ml mleka

Nadev
– 100 g skute, jajce
– sol, po ščepec žajblja, rožmarina, bazilike, origana, drobnjaka, kapucinka, boraga

Priprava

1. Pečico vključimo na 190 stopinj. Mleko segrejemo, dodamo nadrobljen kvas.

2. Moko presejemo v skledo in na sredini naredimo luknjico. Vanjo zlijemo mleko s kvasom. Pustimo v posodi, da vzhaja približno 10 minut. Nato premešamo z drugimi sestavinami ter testo pustimo vzhajati slabo uro, pokrito in lepo na toplem.

3. Zelišča očistimo, zmeljemo in primešamo k skuti, dodamo jajce, sol in premešamo.

4. Testo razvaljamo v krog in razrežemo na 8 delov, da dobimo trikotnike.

5. Žličko namaza damo na vsak trikotnik na širši del in zvijamo proti ožjemu, da dobimo rogljičke. Zložimo jih na pekač.

6. Rogljičke pred peko premažemo z razžvrkljanim jajcem in povrhu še z malo stopljenega masla.

7. Pečemo jih približno 20 minut, da postanejo lepo zlato rjavi.

Priporočamo: Sedem namenov, za katere lahko uporabite kuhinjsko krpo

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed