Rulada z oreo piškoti in malinami

Sočen kakavov biskvit je slasten oklep za polno kremo z oreo piškotnimi drobtinami in svežimi malinami.

Ko se pomlad bliža poletju, se vedno bolj osredotočamo na omejitev vnosa kalorij za karseda vitko plažno postavo. Med tem matranjem pa je treba vsake toliko presekati z bombastično sladico – kot je tale rulada z oreo piškoti in malinami.

Rulada z oreo piškoti in malinami

Biskvit

  • 6 jajc
  • 50 g sladkorja
  • 4 žlice mleka
  • 60 g moke
  • 40 g grenkega kakava
  • žlička pecilnega praška

Krema

  • 250 g sira maskarpone
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • 250 ml sladke smetane
  • 140 g grobih oreo drobtin (crumbs)

Drugo

  • 125 g malin

Priprava

1. Biskvit: jajca ločimo. Rumenjake s sladkorjem penasto stepemo, beljake premlatimo v čvrst sneg. K rumenjakom nato vmešamo mešanico moke, kakava in pecilnega praška, na koncu še sneg.

2. Na pekač postavimo peki papir in ga na tanko premažemo s stopljenim maslom. Po njem razmažemo dobljeno zmešnjavo in jo za 10–15 minut porinemo v pečico, segreto na 180 stopinj.

3. Ko se biskvit speče, še vročega zvijemo v rulado in počakamo, da se ohladi.

4. Krema: maskarpone električno zmešamo s sladkorjem v prahu. V drugi posodi stepemo sladko smetano. Primešamo jo k maskarponeju. Dodamo oreo drobtine in premešamo.

5. Rulada: ohlajen biskvit previdno odvijemo in namočimo z nekaj žlicami mleka, nato pa ga do roba enakomerno premažemo s kremo.

6. Po kremi razporedimo sveže maline.

7. Premazan biskvit počasi in samozavestno zvijemo v rulado, to pa v folijo in jo postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri.

8. Pred postrežbo jo okrasimo s stepeno smetano, oreo piškoti in malinami.

Priporočamo še: Rulada brez peke
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed