Ruladice z jagodami, čokolado in poprovo meto
A+ A-
Ljubitelji čokolade in jagod, ta recept vas bo osrečil.
Jagode se dobro kombinirajo s sivko, baziliko, rožmarinom, limonsko travo, citronko, bezgom, citronastim timijanom, citronastim šetrajem, dišečo perlo.
Sestavine
Testo
- 6 jajc, 2 žlici maskarponeja
- po 6 žlic sladkorja in mletih mandljev
- pol vrečke pecilnega praška
- malo vanilje v prahu
- 3 žličke čokolade v prahu
Nadev
- 150 g masla
- 100 g čokolade v prahu
- 50 g mletega sladkorja, jajce
- približno 20 listov poprove mete
Priprava
1. Plitev pekač, velik pribl. 36 x 27 cm, obložimo s peki papirjem in vključimo pečico na 200 stopinj.
2. Jajca ločimo, iz beljakov stepemo sneg.
3. Rumenjakom dodamo sladkor in jih penasto vmešamo, nato dodamo vse preostale sestavine (razen beljakov) ter premešamo. Nazadnje ročno vmešamo sneg in testo vlijemo na pekač.
4. Pečemo 15 minut, nato biskvit s peki papirjem položimo na mokro krpo in pustimo, da se ohladi.
5. Medtem pripravimo nadev: maslo sobne temperature zmešamo s sladkorjem in čokolado, na koncu dodamo jajce in premešamo. Meto nasekljamo kar se da drobno.
6. Ohlajenemu biskvitu odstranimo papir in ga premažemo z nadevom, potresemo poprovo meto in na tanko narezane jagode. Zvijemo in postavimo v hladilnik. Ohlajeno narežemo in ponudimo s stepeno smetano.
Fotografija: Eva Legiša
Poizkusite še: Cheesecake brez peke z belo čokolado
Datum Objave: 23.4.2020 ob 11:04