Odprta Kuhinja

Sadna bovla iz lubenice

Odpri galerijo
A+   A-
Iz poletnega sadja in najljubšega čaja pripravimo poletno bovlo, s katero bomo popestrili večerno vrtno zabavo.Poleti, ko je sadja v izobilju, pripravljamo najrazličnejše jedi, prigrizke, sladice in pijače, ki prijetno osvežijo in hkrati nasitijo. Pripravimo brezalkoholne koktajle, smutije, sokove ali preprosto vodo z limono. Sadje uporabimo ne le za okus, temveč tudi za okras, vse skupaj pa popestrimo z meto, meliso in ingverjem. Na pikniku ali vrtni zabavi pripravimo sadno bovlo, za katero kot posodo uporabimo izdolbeno lubenico. Priprava nam ne bo vzela prav veliko časa, gostje pa bodo nad postreženim gotovo navdušeni. Ne glede na to, kakšne napitke pripravljamo, se dela lotimo dovolj zgodaj, da jih bomo lahko dodobra ohladili.

Sestavine (4 osebe)


- 1 lubenica, 1 liter poljubnega čaja, mineralna voda
- 1 jabolko, 1 limona, 0,5 kg breskev
- 0,5 kg jagod, 1 majhen ananas, 5 žlic sladkorja
- 1 žlička nastrganega ali mletega ingverja, šopek melise

Priprava


1. Lubenico odrežemo pod vrhom in izdolbemo z žlico ali zajemalko. Sadje očistimo in narežemo na kocke. Uporabimo tudi nekaj lubenice. V večjo posodo nalijemo čaj in vanj stisnemo limonov sok. Sladkamo in dobro premešamo, da se sladkor stopi.

2. Prelijemo v izdolbeno lubenico in dodamo narezano sadje. Dolijemo mineralno vodo, da bo sadje pokrito. Okrasimo z lističi sveže mete. Pokrijemo s pokrovom odrezane lubenice in za nekaj ur postavimo v hladilnik.
Preberite še: Kako naredimo domače rezance

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 30.6.2018 ob 07:06

Več iz te teme:

lubenicabovla

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja