Odprta Kuhinja

Sadna nabodala z marcipanovimi kroglicami

A+   A-
Namesto klasične sadne solate sestavimo barvita nabodala, ki presenetijo s presno kroglico iz suhega sadja in marcipana.Sladkamo se lahko tudi z zdravimi deserti, če ne prej, bomo po praznikih veseli takšne odločitve. Sestavine so za približno trideset kroglic. Kar jih ne porabimo za nabodala, zložimo v papirnate posodice za pralineje ali v zanimivo škatlico kot sladko darilo z navodili, naj se pojedo čimprej, če so na zalogo, pa naj počakajo v hladilniku.

Sestavine


- 30 g suhih brusnic
- 50 g datljev
- košček svežega ingverja
- 250 g marcipana
- 100 g temne čokolade
- jabolka in drugo sadje
-nabodala

Priprava


1. Ingver olupimo in z ostrim nožem prečno narežemo na tanke rezine. V sekljalniku ga zmeljemo z brusnicami in datlji, da dobimo enotno zmes. Razdelimo jo na približno 30 kroglic.

2. Tudi marcipan razdelimo na 30 kroglic. Marcipanovo sploščimo med dlanmi, na sredino položimo nadev, ovijemo in med dlanmi oblikujemo kroglico.

3. Čokolado nalomimo v manjšo kozico. Držimo jo nad soparo in mešamo, dokler se vsa čokolada ne stopi. Kroglice nabodemo na palčko ter pomočimo v čokolado, odcedimo in pustimo, da se strdijo. Med pomakanjem naj bo čokolada vroča.

4. Če nimamo primernega stojala, lahko palčke s čokoladno kroglico zataknemo v mrežico iz pečice, pod katero damo papir za peko. Večkrat jih obrnemo, da se kapljica čokolade ne strdi na eni strani. Kroglice snamemo s palčk in jih do serviranja hranimo v hladilniku.

5. Za nabodala pripravimo enako velike koščke svežega sadja, kot so kroglice.
Namig: Najbolje se ujamejo z okusi jabolk, kivija, banan, hrušk in ananasa, za osvežitev pa naj bo vmes košček mandarine ali pomaranče brez koščic in bele kožice. Nabodala naj ne bodo preveč polna.

Poskusite še: Majonezna presna solata z jabolki


Fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 30.12.2017 ob 08:12

Več iz te teme:

sladicaprigrizkimarcipansadna solatamarcipanove kroglice

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja