Sadne košarice
A+ A-
Testo zadošča za en pekač za mini mafine.
Sestavine
Krhko testo
- 12,5 dag moke, 6 dag masla, rumenjak
- 3 žlice hladne vode, žlička sladkorja
Nadev
- 25 dag kremnega sira, žlica sladkorja
- vrečka vaniljevega sladkorja
- 10 dag borovnic, 10 dag jagod
- mleti sladkor
Priprava
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
2. Iz vseh sestavin na hitro umesimo krhko testo, kepo zavijemo v folijo in damo v hladilnik za vsaj pol ure.
3. Po tem času testo razvaljamo na plastični podlagi, približno 3 mm debelo, s kozarcem za belo vino izrežemo kroge, jih položimo v vdolbine pekača in prebodeno z vilicami. Ne potrebujejo dodatne maščobe, ker je testo samo odda dovolj, prav tako ni potrebna slepa peka.
4. Košarice pečemo 15 minut.
5. Ohlajene napolnimo z nadevom, ki ga zmešamo iz kremnega sira in dodatkov. Okrasimo s sadjem, ki ga imamo pri roki, posujemo z mletim sladkorjem.
Recpt: Irena Hiti
Naslovna fotografija: Jure Eržen
Poskusite še: Kokosova granola z orehi
Datum Objave: 19.9.2017 ob 15:09