
Danes vam predlagamo osvežilno sladico brez rafiniranega sladkorja, zato pa z dodatkom granatnega jabolka, polnega vitaminov.
Med lahko po želji zamenjate z agavovim ali javorjevim sirupom. Ta sladica je primerna tudi za zajtrk. Navedene sestavine zadoščajo za dva kozarčka.
Preberite tudi: Granatna jabolka – Sočna rdeča zrna za zimske dni
Sestavine
– 200 g zamrznjenega jagodičevja (borovnice, jagode, maline)
– 5 žlic vode, 2 žlici vode
– žlička koruznega škroba
– 2 žlički medu (ali po okusu)
– 250 g grškega jogurta
– 1/2 žličke vanilje v prah
– nekaj žlic riževih napihnjencev (lahko tudi domači musli)
– med, granatno jabolko
Priprava
1. Jagodičevje in vodo damo v kozico in na srednje močnem ognju razpustimo. Odstavimo in pretlačimo z ročnim mešalnikom.
2. V manjšem kozarčku zmešamo žličko koruznega škroba in 2 žlici vode. Zlijemo v sadno zmes, jo vrnemo na ogenj in kuhljamo, da se malce zgosti. Vmešamo še med in zmes vlijemo v dva kozarčka. Ohladimo.
3. Grški jogurt zmešamo z vaniljo.
4. Granatno jabolko prerežemo in očistimo.
5. Na pripravljeno sadno zmes naložimo nekaj žlic grškega jogurta, nato nekaj žlic riževih kosmičev, spet malce jogurta, po vrhu pa semena granatnega jabolka. Pokapamo z medom in takoj ponudimo.
Namig: Sadno zmes in jogurt lahko pripravimo vnaprej, riževe napihnjence pa vedno dodamo šele, preden postrežemo, saj se drugače preveč napijejo tekočine.
Recept in fotografija: Ana Bulat