Sadni jogurtovi kozarčki z granatnim jabolkom

Danes vam predlagamo osvežilno sladico brez rafiniranega sladkorja, zato pa z dodatkom granatnega jabolka, polnega vitaminov.

Med lahko po želji zamenjate z agavovim ali javorjevim sirupom. Ta sladica je primerna tudi za zajtrk. Navedene sestavine zadoščajo za dva kozarčka.

Preberite tudi: Granatna jabolka – Sočna rdeča zrna za zimske dni

Sestavine

– 200 g zamrznjenega jagodičevja (borovnice, jagode, maline)
– 5 žlic vode, 2 žlici vode
– žlička koruznega škroba
– 2 žlički medu (ali po okusu)
– 250 g grškega jogurta
– 1/2 žličke vanilje v prah
– nekaj žlic riževih napihnjencev (lahko tudi domači musli)
– med, granatno jabolko

Priprava

1. Jagodičevje in vodo damo v kozico in na srednje močnem ognju razpustimo. Odstavimo in pretlačimo z ročnim mešalnikom.

2. V manjšem kozarčku zmešamo žličko koruznega škroba in 2 žlici vode. Zlijemo v sadno zmes, jo vrnemo na ogenj in kuhljamo, da se malce zgosti. Vmešamo še med in zmes vlijemo v dva kozarčka. Ohladimo.

3. Grški jogurt zmešamo z vaniljo.

4. Granatno jabolko prerežemo in očistimo.

5. Na pripravljeno sadno zmes naložimo nekaj žlic grškega jogurta, nato nekaj žlic riževih kosmičev, spet malce jogurta, po vrhu pa semena granatnega jabolka. Pokapamo z medom in takoj ponudimo.

Namig: Sadno zmes in jogurt lahko pripravimo vnaprej, riževe napihnjence pa vedno dodamo šele, preden postrežemo, saj se drugače preveč napijejo tekočine.

Recept in fotografija: Ana Bulat

Poskusite še: Sivkin clafoutis s hruško

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana