Šarklji s šipkovo aromo

Za 15 mičnih šarkljev – nikoli ne zatajijo!

Sestavine

– 120 g šipkove marmelade
– 180 g rastlinske margarine ali masla
– 4 jajca, 200 g mehke moke
– žlička mletih klinčkov, malo rumove arome
– pol vrečke pecilnega praška
– ščep sode bikarbone
– 80 g sladkorja, lupinica 1 limone
– 30 g koščkov čokolade

Priprava

1. Pečico vključimo na 190 stopinj, pripravimo silikonski pekač za šarklje premera 6,5–7 cm (ali za mafine s podobnim premerom).

2. Margarino stopimo in vmešamo šipkovo marmelado.

3. Jajca razžvrkljamo in jim dolijemo margarino z marmelado, dodamo mlete začimbe, limonino lupinico, rum in dobro premešamo.

4. V skledo presejemo moko, dodamo pecilni prašek, sodo bikarbono, sladkor in premešamo.

5. Zmešamo med seboj suhe in mokre sestavine ter dodamo še koščke čokolade.

6. Napolnimo modelčke, vendar ne do vrha – pod robom pustimo približno centimeter prostora, saj bodo šarklji narasli.

7. Pečemo 25 minut oz. preverimo s palčko, kdaj so pečeni.

8. Pečene potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo tople, ob skodelici črne kave ali kozarcu sladkega vina.

Besedilo: Mirjam Grilc

Naslovna fotografija: Krištof Grilc

Preberite še: Šipkov liker

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.