Odprta Kuhinja

Segedinska omaka

Odpri galerijo
A+   A-
Nekje med praženim in dušenim, zelje je bogato začinjeno, navdih pa je prišel iz znamenite jedi segedin golaž.


Sestavine
(za dva)


- narezano kislo zelje 
(približno četrt kilograma)
- velika čebula
- trije stroki česna
- nekaj žlic olja
- rdeča paprika v prahu
- mleta kumina
- žlica gorčice
- pol žličke kurkume
- par zrn popra
- list lovorja
- lonček paradižnikove mezge

Priprava


1. Na oljčnem olju popražimo nasekljano čebulo, da pozlati. Dodamo strt česen in druge začimbe, zalijemo s paradižnikovo mezgo in pokuhamo.

2. Vmešamo kislo zelje, popražimo, da zadiši, zalijemo s kozarcem vode in pokrito dušimo približno pol ure. Odstranimo lovorjev list in zrna popra.

3. Ponudimo s polento ali krompirevim pirejem.
Priporočamo še: Krašenje tort z lokalnim cvetjem v jeseni (z dr. Katjo Rebolj)
Datum Objave: 15.11.2018 ob 09:11

Več iz te teme:

brezmesne jedikislo zeljesegedin

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja