Segedinska omaka

Nekje med praženim in dušenim, zelje je bogato začinjeno, navdih pa je prišel iz znamenite jedi segedin golaž.

Sestavine
(za dva)

– narezano kislo zelje 
(približno četrt kilograma)
– velika čebula
– trije stroki česna
– nekaj žlic olja
– rdeča paprika v prahu
– mleta kumina
– žlica gorčice
– pol žličke kurkume
– par zrn popra
– list lovorja
– lonček paradižnikove mezge

Priprava

1. Na oljčnem olju popražimo nasekljano čebulo, da pozlati. Dodamo strt česen in druge začimbe, zalijemo s paradižnikovo mezgo in pokuhamo.

2. Vmešamo kislo zelje, popražimo, da zadiši, zalijemo s kozarcem vode in pokrito dušimo približno pol ure. Odstranimo lovorjev list in zrna popra.

3. Ponudimo s polento ali krompirevim pirejem.

Priporočamo še: Krašenje tort z lokalnim cvetjem v jeseni (z dr. Katjo Rebolj)
Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana