Segedinska omaka

Nekje med praženim in dušenim, zelje je bogato začinjeno, navdih pa je prišel iz znamenite jedi segedin golaž.

Sestavine
(za dva)

– narezano kislo zelje 
(približno četrt kilograma)
– velika čebula
– trije stroki česna
– nekaj žlic olja
– rdeča paprika v prahu
– mleta kumina
– žlica gorčice
– pol žličke kurkume
– par zrn popra
– list lovorja
– lonček paradižnikove mezge

Priprava

1. Na oljčnem olju popražimo nasekljano čebulo, da pozlati. Dodamo strt česen in druge začimbe, zalijemo s paradižnikovo mezgo in pokuhamo.

2. Vmešamo kislo zelje, popražimo, da zadiši, zalijemo s kozarcem vode in pokrito dušimo približno pol ure. Odstranimo lovorjev list in zrna popra.

3. Ponudimo s polento ali krompirevim pirejem.

Priporočamo še: Krašenje tort z lokalnim cvetjem v jeseni (z dr. Katjo Rebolj)
Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed