Semifreddo s hruško

Zmrznjena jajčna poslastica.

Sestavine

– 3 jajca, 250 cl alpske smetane, vaniljev strok, 60 g sladkorja
– karamelizirane hruške
– 5 hrušk viljamovk, 250 g sladkorja
– karamelizirani mandlji
– 100 g mandljevih lističev, 100 g sladkorja

Priprava

1. Naprej si pripravimo karamelizirane hruške. Hruške operemo in osušimo. Dve po dolžini razrežemo na tanke rezine. Preostale tri pa razrežemo na manjše kocke.

2. V prvo ponvico vsujemo približno 100 g sladkorja in počakamo, da se stopi.

3. Na sladkor položimo rezine hrušk in prilijemo nekaj kapljic vode. Kuhamo 2–3 minute in vmes enkrat obrnemo. Odstavimo in pustimo, da se popolnoma ohladi.

4. Za semifreddo jajca ločimo na rumenjake in beljake. Iz vaniljevega stroka postrgamo semena in jih dodamo k rumenjakom.

5. Rumenjake in sladkor penasto umešamo.

6. Iz beljakov stepemo trd sneg. Sladko smetano stepemo le do polovice.

7. Vse stepene sestavine med seboj dobro premešamo in vlijemo v model, ki smo ga obložili s peki papirjem.

8. V semifreddo vložimo karamelizirane rezine hruške in prelijemo s sokom, ki je ostal od kuhanja. Prekrijemo s plastično folijo in postavimo v zamrzovalnik vsaj za 4 ure.

9. Tik pred serviranjem si po enakem postopku kot rezine pripravimo še hruške, ki smo jih narezali na kocke.

10. V ponvici raztopimo sladkor in dodamo mandljeve lističe. Počakamo, da sladkor začne karamelizirati in se prijemati na mandlje. Z lesenimi vilicami na rahlo pomešamo in stresemo na pekač, obložen s peki papirjem. Pustimo, da se popolnoma ohladi.

11. Tik pred serviranjem semifreddo posujemo s karameliziranimi mandlji in zraven ponudimo tople hruške v sladkornem sirupu.

Besedilo in kuharija: Saša Drobnič Škrjanec
Naslovna fotografija: jagababa.si

Preberite še: Pet čudovitih kuharskih blogov, ki jim morate slediti

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.