Sirni mafini z zelišči

Izkoristimo sezono mladih zeliščnih poganjkov.

Za 12 mafinov.

Sestavine

– 2 lončka moke, 2 žlički pecilnega praška
– žlička soli, ščepec popra
– lonček naribane mocarele
– lonček svežih sesekljanih zelišč (poljubno: mlada špinača, peteršilj, drobnjak, melisa, beli vratič, bršljanasta grenkuljica, mlade koprive …)
– jajce, 2 žlici olja
– 1,5 lončka mleka (lahko rastlinsko nesladkano)
– 2 žlici naribanega parmezana

Priporočamo še: Primorska frtalja z zelišči in pršutom, ki bi jo lahko jedli vsak dan

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač za mafine namastimo ali obložimo s papirnatimi modelčki (bodimo pozorni, ker se bodo mafini na papirnate modelčke sprijeli!).

2. V večjo posodo stresemo moko, pecilni prašek, sol in poper.

3. Dodamo naribano mocarelo in premešamo.

4. Zelišča operemo, osušimo in drobno sesekljamo ter jih stresemo v skledo. Dodamo jajce in vse skupaj dobro razžvrkljamo.

5. Jajčni zmesi dodamo še olje in mleko, premešamo ter vlijemo v moko.

6. Zmes rahlo premešamo, vendar le toliko, da ni več videti suhe moke.

7. Zmes z žlico nadevamo v modelčke, po vrhu potresemo z naribanim parmezanom.

8. Pečemo 25–30 minut, da se mafini zlato rumeno zapečejo in prestanejo test z zobotrebcem.

9. Pečene vzamemo iz modela in ohladimo na rešetki.

Fotografija in recept: Vibrant plate

Preberite še: To je vzrok za motne kozarce
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana