Odprta Kuhinja

Sirni mafini z zelišči

A+   A-
Izkoristimo sezono mladih zeliščnih poganjkov.



Za 12 mafinov.

Sestavine


- 2 lončka moke, 2 žlički pecilnega praška
- žlička soli, ščepec popra
- lonček naribane mocarele
- lonček svežih sesekljanih zelišč (poljubno: mlada špinača, peteršilj, drobnjak, melisa, beli vratič, bršljanasta grenkuljica, mlade koprive ...)
- jajce, 2 žlici olja
- 1,5 lončka mleka (lahko rastlinsko nesladkano)
- 2 žlici naribanega parmezana
Priporočamo še: Primorska frtalja z zelišči in pršutom, ki bi jo lahko jedli vsak dan

Priprava


1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač za mafine namastimo ali obložimo s papirnatimi modelčki (bodimo pozorni, ker se bodo mafini na papirnate modelčke sprijeli!).

2. V večjo posodo stresemo moko, pecilni prašek, sol in poper.

3. Dodamo naribano mocarelo in premešamo.

4. Zelišča operemo, osušimo in drobno sesekljamo ter jih stresemo v skledo. Dodamo jajce in vse skupaj dobro razžvrkljamo.

5. Jajčni zmesi dodamo še olje in mleko, premešamo ter vlijemo v moko.

6. Zmes rahlo premešamo, vendar le toliko, da ni več videti suhe moke.

7. Zmes z žlico nadevamo v modelčke, po vrhu potresemo z naribanim parmezanom.

8. Pečemo 25–30 minut, da se mafini zlato rumeno zapečejo in prestanejo test z zobotrebcem.

9. Pečene vzamemo iz modela in ohladimo na rešetki.

Fotografija in recept: Vibrant plate
Preberite še: To je vzrok za motne kozarce
Datum Objave: 2.5.2019 ob 07:05

Več iz te teme:

mafini

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja