
Izkoristimo sezono mladih zeliščnih poganjkov.
Za 12 mafinov.
Sestavine
– 2 lončka moke, 2 žlički pecilnega praška
– žlička soli, ščepec popra
– lonček naribane mocarele
– lonček svežih sesekljanih zelišč (poljubno: mlada špinača, peteršilj, drobnjak, melisa, beli vratič, bršljanasta grenkuljica, mlade koprive …)
– jajce, 2 žlici olja
– 1,5 lončka mleka (lahko rastlinsko nesladkano)
– 2 žlici naribanega parmezana
Priporočamo še: Primorska frtalja z zelišči in pršutom, ki bi jo lahko jedli vsak dan
Priprava
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač za mafine namastimo ali obložimo s papirnatimi modelčki (bodimo pozorni, ker se bodo mafini na papirnate modelčke sprijeli!).
2. V večjo posodo stresemo moko, pecilni prašek, sol in poper.
3. Dodamo naribano mocarelo in premešamo.
4. Zelišča operemo, osušimo in drobno sesekljamo ter jih stresemo v skledo. Dodamo jajce in vse skupaj dobro razžvrkljamo.
5. Jajčni zmesi dodamo še olje in mleko, premešamo ter vlijemo v moko.
6. Zmes rahlo premešamo, vendar le toliko, da ni več videti suhe moke.
7. Zmes z žlico nadevamo v modelčke, po vrhu potresemo z naribanim parmezanom.
8. Pečemo 25–30 minut, da se mafini zlato rumeno zapečejo in prestanejo test z zobotrebcem.
9. Pečene vzamemo iz modela in ohladimo na rešetki.
Fotografija in recept: Vibrant plate