Skutni cmoki

Skutni cmoki so hitro pripravljen, lahek obrok, ki ga ponudimo z različnimi prilogami, sladkimi ali slanimi.

Za hitro kosilo pripravimo skutne cmoke in jih ponudimo k zelenjavni omaki, lahko pa kar zabeljene z drobtinami.

Sestavine za 4 osebe

– 500 g skute
– 2 jajci
– 10 žlic zdroba
– 2 žlici drobtin
– sol

Priprava

1. Skuto dobro premešamo z vsemi naštetimi sestavinami, da dobimo čim bolj gladko zmes. Pustimo počivati pol ure, da se zdrob in drobtine napnejo.

2. Zavremo lonec slane vode in vanjo polagamo cmoke, ki jih oblikujemo z rokami iz za dobro žlico mase. Ko priplavajo na površje, kuhamo še dve ali tri minute.

3. Zabelimo s praženimi drobtinami ali zelenjavno omako. Lahko jih postrežemo k mesnim jedem. Če v maso dodamo žlico sladkorja, dobimo sladke cmoke, ki jih polijemo s sirupom ali marmelado ali postrežemo s svežim sadjem.

Besedilo: Alenka Kociper
Fototgrafija: Thinkstock

Preberite še: Finske vetrnice

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.