Odprta Kuhinja

Sladke testenine z medom in orehi

A+   A-
Naj vas spodbudimo z nečim sladkim: maccheroni com miele e noci – slasten že zven besed, kaj šele okus.Priprava 10–15 minut.

Sestavine


- 350 g testenin
- 8–10 žlic medu
- 3 dl sladke smetane
- 100 g drobno mletih orehov
- lupina eko pomaranče
- sol

Priprava


1. Testenine stresemo v lonec vrele slane vode in odkrite kuhamo nad srednje močnim plamenom.

2. Medtem v majhni kozici segrejemo sladko smetano in v njej razpustimo med. Hitro naribamo še pomarančno lupino in jo vmešamo v omako. Kuhamo nekaj minut.

3. Testenine skuhamo na zob, nato jih odcedimo in takoj stresemo v večjo servirno skledo.

4. Prelijemo jih s toplo medeno-pomarančno omako in potresemo z orehi.

5. Krepko premešamo in se odločimo med dvema možnostma: ponudimo kot samostojno tolažečo jed ali v manjših skledicah kot posladek (bolj zdravo!) po ponedeljkovi enolončnici, za katero trdimo, da je čisto nova.
Različice: Recept omogoča mnogo izboljšav – dodamo nastrgano čokolado, cimet, v rumu namočene rozine, kandirano sadje, potresemo z nastrganim ingverjem, poškropimo z likerjem ...

Preberite še: Prva štrukljarnica v Sloveniji je osvojila domača srca

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 22.10.2019 ob 08:10

Več iz te teme:

medorehimakaroni

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.