Sladke testenine z medom in orehi

Testenine z medom in orehi.

Naj vas spodbudimo z nečim sladkim: maccheroni com miele e noci – slasten že zven besed, kaj šele okus.

Priprava 10–15 minut.

Sestavine

– 350 g testenin
– 8–10 žlic medu
– 3 dl sladke smetane
– 100 g drobno mletih orehov
– lupina eko pomaranče
– sol

Priprava

1. Testenine stresemo v lonec vrele slane vode in odkrite kuhamo nad srednje močnim plamenom.

2. Medtem v majhni kozici segrejemo sladko smetano in v njej razpustimo med. Hitro naribamo še pomarančno lupino in jo vmešamo v omako. Kuhamo nekaj minut.

3. Testenine skuhamo na zob, nato jih odcedimo in takoj stresemo v večjo servirno skledo.

4. Prelijemo jih s toplo medeno-pomarančno omako in potresemo z orehi.

5. Krepko premešamo in se odločimo med dvema možnostma: ponudimo kot samostojno tolažečo jed ali v manjših skledicah kot posladek (bolj zdravo!) po ponedeljkovi enolončnici, za katero trdimo, da je čisto nova.

Različice: Recept omogoča mnogo izboljšav – dodamo nastrgano čokolado, cimet, v rumu namočene rozine, kandirano sadje, potresemo z nastrganim ingverjem, poškropimo z likerjem …
Preberite še: Prva štrukljarnica v Sloveniji je osvojila domača srca

Fotografija: Getty Images

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana