
Naj vas spodbudimo z nečim sladkim: maccheroni com miele e noci – slasten že zven besed, kaj šele okus.
Priprava 10–15 minut.
Sestavine
– 350 g testenin
– 8–10 žlic medu
– 3 dl sladke smetane
– 100 g drobno mletih orehov
– lupina eko pomaranče
– sol
Priprava
1. Testenine stresemo v lonec vrele slane vode in odkrite kuhamo nad srednje močnim plamenom.
2. Medtem v majhni kozici segrejemo sladko smetano in v njej razpustimo med. Hitro naribamo še pomarančno lupino in jo vmešamo v omako. Kuhamo nekaj minut.
3. Testenine skuhamo na zob, nato jih odcedimo in takoj stresemo v večjo servirno skledo.
4. Prelijemo jih s toplo medeno-pomarančno omako in potresemo z orehi.
5. Krepko premešamo in se odločimo med dvema možnostma: ponudimo kot samostojno tolažečo jed ali v manjših skledicah kot posladek (bolj zdravo!) po ponedeljkovi enolončnici, za katero trdimo, da je čisto nova.
Različice: Recept omogoča mnogo izboljšav – dodamo nastrgano čokolado, cimet, v rumu namočene rozine, kandirano sadje, potresemo z nastrganim ingverjem, poškropimo z likerjem …
Preberite še: Prva štrukljarnica v Sloveniji je osvojila domača srca
Fotografija: Getty Images