Sladko-kisla kitajska gobova juha
Odpri galerijo
A+ A-
Kitajska juha je lahko blagega okusa, lahko pa ji dodamo čili in bo poleg sladko-kislega imela še pekoč okus.
Gobovo juho običajno pripravljamo na praženi čebuli in z veliko česna. Zgostimo jo z ajdovo kašo ali krompirjem, na koncu pa obogatimo še s kislo smetano. Za spremembo poskusimo z azijskimi recepti, po katerih v juho vmešamo tudi riževe ali pšenične rezance ali zakuhamo jajce, podobno kot v našo prežganko.
Sestavine
Za 4 osebe.
- 250 g gob šitak
- 1 šopek mlade čebule
- 1 majhna korenina ingverja
- 2–3 žlice svetle sojine omake
- sol, poper, čili
- 1 žlička jedilnega škroba
- 1 liter jušne osnove
- 2 žlici kisa
- 1 žlica sladkorja
- olje
Priprava
- Gobe očistimo in narežemo.
- Čebulo očistimo in operemo ter narežemo na trakove. Ingver olupimo in nasekljamo.
- V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo, da oveni. Dodamo narezani ingver in gobe, premešamo ter dušimo še nekaj minut.
- Zalijemo z malo jušne osnove, solimo in popramo ter dodamo čili.
- Kuhamo na majhnem ognju pet minut, dodamo škrob, ki smo ga zmešali v malo vode, sladkor in sojino omako.
- Zavremo, dolijemo preostanek jušne osnove, kisamo in kuhamo še pet minut. Po želji v juho ubijemo še jajce ali dve.
Priporočamo še: Tej jedi ne moremo reči drugega kot udobje na krožniku
Datum Objave: 18.10.2023 ob 11:10
Več iz te teme:
Naročite se na e-novice:
Alenka Kociper