Sladko-kisli piščanec z ananasom

Ananas se pogosto pojavi v azijskih jedeh; s sladkastim in svežim okusom da jedem, tudi mesnim, poseben pečat.

Ananas je sadje, ki si ga pri nas privoščimo surovo ali iz konzerve. S slednjim je manj dela, saj je že narezan na kocke ali kolobarje in ga ni treba lupiti. Poleg tega ga imamo lahko zmeraj v zalogi, če se nam zahoče na hitro pripraviti kakšno sladico ali ga pojemo kot kompot. Najdemo ga v številnih receptih, odličen je pečen ali flambiran, če mu dodamo še kepico sladoleda in smetane in vse skupaj potresemo z mandljevimi lističi, bo sladica popolna. Uporabimo ga lahko tudi kot dodatek zelenjavnim ali mesnim jedem. Za piščančje nabodalo ga damo med koščke mesa, priložimo ga k pečenki ali mesu v omaki. Ananas je tudi pogosta sestavina jedi iz azijskih kuhinj, tako v mesnih kot v sladicah, tokrat v sladko-kisli omaki.

Sestavine za 4 osebe

– 600 g piščančjih filejev
– 1 konzerva ananasa (400 g)
– 1 mala skodelica kečapa
– sok 1 limone
– 2 žlici jabolčnega kisa
– 3 žlice sladkorja
– 2 žlici gustina
– po 0,5 žličke mletega ingverja in česna
– 2 dl vode
– sol, olje

Priprava

1. V kozico zlijemo vodo in v njej gladko razmešamo gustin. Dodamo tekočino iz pločevinke ananasa ter vse preostale sestavine in na majhnem ognju, med mešanjem, pustimo rahlo vreti približno 10 minut. Dodamo koščke ananasa in pokuhamo še nekaj minut.

2. Meso narežemo na trakove in jih posolimo ter na hitro popečemo z vseh strani. Primešamo k omaki in ponudimo s kuhanim rižem.

Poizkusite še: Piščanec z zelenjavo iz voka

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed