Slane miške s kuhanim pršutom
Odpri galerijo
A+ A-
Te male jogurtove napihnjenke v sebi skrivajo kuhan pršut in parmezan, kar je kot nalašč za pomakanje v slastno pomako iz kečapa.
Slane miške s kuhanim pršutom
- 170 g jogurta
- 170 g moke
- 2 jajci
- žlička pecilnega praška
- pol žličke soli
- 30 g parmezana
- 100 g kuhanega pršuta
- olje za cvrtje
Pomaka
- 3 žlice kečapa
- ščepec česna v prahu
- pol žličke suhega origana
- ščepec soli
- pol žličke pekoče čili omake
Priprava
1. Kuhan pršut v rezinah narežemo na mini kvadratke, parmezan fino naribamo.
2. V eni posodi sklofamo jogurt in obe jajci, v drugi zmešamo moko in pecilni prašek.
3. K jogurtu in jajcem dodamo narezan kuhan pršut in nariban parmezan, nato še moko in sol.
4. Zmešamo v homogeno maso.
5. Cvrtje: v višjo posodo vlijemo olje in ga na srednjem do močnem ognju segrevamo toliko časa, da okoli potunkanega ročaja kuhalnice nastanejo mehurčki.
6. Za oblikovanje slanih glodavcev uporabimo tradicionalno tehniko dveh žlic. Z eno zajamemo testo, z drugo ga frcnemo v oljno kopel. Velja paziti, da so miške enako velike, sicer bodo nekatere prismojene, druge pa v sredini še surove. Načeloma bi se morale med cvrtjem same prevaliti, drugače jim malo pomagamo. Cvremo jih do zlato rjave barve.
7. Ocvrto zalego zbiramo v posodi s papirnatimi brisačkami, nato pa še vročo pomlatimo.
8. Pomaka: nič ne kompliciramo, le vkup zmešamo kečap, česen v prahu, suhi origano in sol. Po želji dodamo še pekočo čili omako.
Priporočamo še: Izbor: v tej slovenski slaščičarni se cvrejo najboljši krofi
Datum Objave: 25.2.2022 ob 09:02