Odprta Kuhinja

Slani zavitek z masleno bučo

A+   A-
Za zraven: kranjska klobasa bo kar v redu.



Za 2 zavitka.

Sestavine


- 8 listov vlečenega testa
- 1 kg buče maslenke
- 1 kg krompirja
- 2 čebuli
- 3–4 stroki česna
- 6 žlic kisle smetane
- sol, poper
- po 1/3 žličke muškatnega oreščka in kumine
- oljčno olje
- 100 g masla, 0,5 dl mleka

Priprava


1. Bučo olupimo, očistimo semen in narežemo na kockice. Krompir olupimo in narežemo na enako velike kockice.

2. V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo na drobno nasekljano čebulo, jo posolimo in pražimo do mehkega. Dodamo nasekljan česen, bučo in krompir. Solimo, popramo. Dodamo muškatni orešček in kumino. Premešamo in rahlo pražimo približno 10 minut, nato pokrijemo in dušimo 10–15 minut, da se zmehča. Pustimo, da se malo ohladi.

3. Prvi list testa premažemo z raztop­ljenim maslom in mlekom. Nanj položimo drugega in ga premažemo. Nanj položimo še tretjega. Četrti list testa premažemo čez polovico ter samo prepognemo po dolžini in tako naredimo »podaljšek« testa. Enako naredimo še en trak, za drugi zavitek.

4. Malo manj kot polovico prvega testa obložimo s polovico nadeva in po vrhu razporedimo 3 žlice kisle smetane. Zvijemo. Enako ponovimo s preostalo polovico sestavin in drugim testenim trakom.

5. Postavimo v pekač, obložen s papirjem za peko, premažemo s preostalim maslom in mlekom in pečemo v pečici, segreti na 180 stopinj, 25–30 minut.
Preberite še: Zavitek s slivami in maskarponejem

Fotografija: Fotografija: Tamata Ružić/Gourmantica
Datum Objave: 13.9.2019 ob 13:09

Več iz te teme:

bučazavitekalbuminska skuta

Naročite se na e-novice:

Tamara Ružić
Tamara RužićHej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami.