Odprta Kuhinja

Slasten zavitek z borovnicami

Strudel with blueberries. Food in nature. Summer cake. Pie, strudel with berries.
Odpri galerijo
A+   A-
Z malo truda do popolnega sladkanja.


Sestavine


- 0,5 kg vlečenega testa
- 1,5 kg borovnic
- 1 kg sveže sirarske skute ali mladega sirčka, ki se v trgovinah prodaja pod imenom skuta
- 0,5 kg rozin

Priprava


1. V dovolj veliki posodi zmešamo borovnice, skuto in rozine ali dateljne. Nadev razporedimo na vsak list vlečenega testa (pol kilograma kupljenega testa po navadi sestavlja 5 ali 6 listov), ki ga na zgornjem in spodnjem robu zapognemo za 2 do 3 cm in zvijemo.

2. Pazimo, da vse liste bolj ali manj enako napolnimo. Zavitke naložimo v pomaščen pekač in po vrhu razporedimo tanke rezine masla. Pečico ogrejemo na 200 °C in pečemo približno 30 minut ali dokler površina zavitkov ne postane zlato rjava.
Namig: Po želji dodamo še malo sladkorja, ni pa treba, ker so že rozine dovolj sladke. Ko preizkusimo temeljni borovničev zavitek, naslednjega in naslednje pripravimo še z začimbami, na primer z zmletim koriandrom, cimetom, kardamomom, klinčki in svežim ingverjem. Na omenjeno količino sestavin potrebujemo žlico do dve posamezne začimbe ali mešanice začimb, ki naj bodo zmlete, ingver pa zelo drobno narezan.

Priporočamo še: Panakota z borovničevim prelivom

Recept: Dario Cortese
Fotografija je simbolična: Getty Images
Datum Objave: 28.6.2018 ob 10:06

Več iz te teme:

skutaborovnicezavitek

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja