Slasten zavitek z borovnicami

Z malo truda do popolnega sladkanja.

Sestavine

– 0,5 kg vlečenega testa
– 1,5 kg borovnic
– 1 kg sveže sirarske skute ali mladega sirčka, ki se v trgovinah prodaja pod imenom skuta
– 0,5 kg rozin

Priprava

1. V dovolj veliki posodi zmešamo borovnice, skuto in rozine ali dateljne. Nadev razporedimo na vsak list vlečenega testa (pol kilograma kupljenega testa po navadi sestavlja 5 ali 6 listov), ki ga na zgornjem in spodnjem robu zapognemo za 2 do 3 cm in zvijemo.

2. Pazimo, da vse liste bolj ali manj enako napolnimo. Zavitke naložimo v pomaščen pekač in po vrhu razporedimo tanke rezine masla. Pečico ogrejemo na 200 °C in pečemo približno 30 minut ali dokler površina zavitkov ne postane zlato rjava.

Namig: Po želji dodamo še malo sladkorja, ni pa treba, ker so že rozine dovolj sladke. Ko preizkusimo temeljni borovničev zavitek, naslednjega in naslednje pripravimo še z začimbami, na primer z zmletim koriandrom, cimetom, kardamomom, klinčki in svežim ingverjem. Na omenjeno količino sestavin potrebujemo žlico do dve posamezne začimbe ali mešanice začimb, ki naj bodo zmlete, ingver pa zelo drobno narezan.
Priporočamo še: Panakota z borovničevim prelivom

Recept: Dario Cortese
Fotografija je simbolična: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed