Slastne skledice iz tortilj za popoln piknik

Poletje je čas dolgih sončnih dni in okusnih jedi v dobri družbi. Ste se morda že naveličali klasičnih pikniških jedi in iščete sveže ideje za poletne prigrizke, s katerimi lahko navdušite svoje goste?

Ker poleti pri jedeh iščemo predvsem praktičnost in svežino, vam priljubljena kuharska mojstrica Ana Žontar Kristanc za vaše naslednje druženje priporoča, da preizkusite barvite in slastne mini skledice iz tortilj, polnjene s tunino solato in avokadom. Priprava je izjemno preprosta, končni videz pa je tako dovršen, da bo navdušil še najbolj zahtevne gurmane.

Skledice preprosto naredite iz že pripravljenih tortilj, lahko pa se jih po Aninem vzoru lotite kar sami in tako še dodatno pokažete svoje kuharske spretnosti in izboljšate okus. Tako boste dosegli pristen mehiški okus, ki bo navdušil vaše goste, poskrbeli pa boste tudi za to, da bo celotna jed bolj zdrava. Poleg tega je njihova priprava nadvse preprosta in ne zahteva kompleksnih postopkov ali sestavin.

Da dosežete obliko skledic, tortilje preprosto izrežete v velikosti majhnih posodic in jih v modelčkih spečete v pečici. Ko se ohladijo in obdržijo obliko brez posodic, pa skledice iz tortilj za pravi poletni okus le še hitro napolnite s praktično in barvito Rio Mare Insalatissime Texana. Tuna je odlična poletna sestavina in redno uživanje rib je sploh zelo pomemben del zdrave prehrane ne glede na to, v kakšni obliki jih uživamo. Pripravljene Rio Mare Insalatissime so zaradi svoje praktičnosti odlična izbira za poletne piknike, izlete in najrazličnejše prigrizke.

Za pripravo nadevanih skledic iz tortilj s tunino solato in avokadom boste potrebovali:

  • 5–6 pločevink Rio Mare Insalatissime Texana
  • 5 večjih polnozrnatih pšeničnih tortilj
  • 1–2 pesti narezane hrustljave solate
  • 1 avokado
  • majhen šopek svežega peteršilja
  • 6–7 čajnih žličk kisle smetane ali grškega jogurta

Postopek priprave preverite TUKAJ in odkrijte še druge recepte za slastne in sveže poletne prigrizke, kot so slani mini profiteroli s kumarično solato in lososovim namazom ter polnozrnati mehiški tunini pica kruhki.

Za več receptov z izdelki Rio Mare spremljajte blog www.aninakuhinja.si, spletno stran www.riomare.si in Facebook www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed