Odprta Kuhinja

Slivov kolač

Odpri galerijo
A+   A-
Če so vam všeč sočne slive, je ta kolač kot nalašč za vas.


Sestavine


- 400 g sliv
- 100 g rikote (nadomestite jo lahko s skuto)
- 100 g grškega jogurta
- 100 g trsnega sladkorja
- 160 g moke
- 60 g masla
- 2 srednje veliki jajci
- 2 žlički vinskega kamna
- 2 žlički cimeta
- 2 žlici sladkorja v prahu (po želji)

Priprava


1. Slive operemo, razkoščičimo in narežemo na večje kose. Pečico segrejemo na 180 ºC.

2. Maslo (sobne temperature) stepamo s sladkorjem kakšnih pet minut. Dodamo jajci, vsako posebej, vsakokrat dobro premešamo. Dodamo rikoto in grški jogurt ter premešamo.

3. V drugi skledi presejemo moko, vinski kamen in cimet. Suhe sestavine s kuhalnico vmešamo v mokre, da se vse dobro poveže.

4. Model, velik približno 23 cm, namastimo in obložimo s papirjem za peko. V model pretresemo testo in ga enakomerno poravnamo. Na vrh položimo slive in jih narahlo potisnemo v testo.

5. Pečemo v ogreti pečici 30–40 minut, naredimo preizkus z zobotrebcem (potisnemo ga v testo, če je pečeno, bomo izvlekli suhega in čistega). Kolač ohladimo, po želji ga posujemo s sladkorjem v prahu.
Preberite še: Preprosti brownieji, ki jih lahko pripravite takoj

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 13.9.2018 ob 09:09

Več iz te teme:

kolačsliveslivov kolač

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja