Slivovi cmoki

Skromne slive postanejo zvezda obroka, ki ga lahko postrežemo kot glavno jed ali kot sladico.

Njihova najljubša začimba je cimet, zato ne pozabite nanj, ko boste delali slivove cmoke. Ponujamo vam nekaj trikov, da bodo ti rahli. Naredimo jih iz krompirjevega testa, pri čemer velja pravilo, da krompir skuhamo celega, ga olupimo in še vročega pretlačimo. Testo zamesimo z mlačnim krompirjem, dlje ne sme počivati. Pomembno je, da cmoke v pokritem loncu kuhamo počasi, voda naj le brbota. Če bodo cmoki še vedno pretrdi, naslednjič poskusimo takole: del moke nadomestimo z zdrobom, krompir pa s
skuto. Ko jih postrežemo, jih po želji posujemo s sladkorjem in cimetom.

Sestavine

– 500 g krompirja
– 15 dag moke
– 1 jajce
– sol
– 8 sliv
– 1 žlica masla
– 100 g drobtin
– 8 kock sladkorja
– cimet

Priprava

1. Skuhamo cel krompir, ga olupimo in pretlačimo. Dodamo malo masla, sol, moko in jajce.

2. Pregnetemo z rokami. V testo zavijemo izkoščičeno slivo, ki smo ji dodali kocko sladkorja in malo cimeta.

3. Tako oblikovane cmoke damo kuhat v vrelo vodo. Kuhani so, ko priplavajo na površino. Drobtine prepražimo na maslu in v njih povaljamo cmoke.

Naslovna fotografija: Thinkstock

Poskusite še: Marelični cmoki s skutnim testom

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.