Solata s pečeno medeno perutnino
Odpri galerijo
A+ A-
Mladega zelenja je ta čas na pretek.
Priprava: 15 minut.
Sestavine
- 200 g puranjega mesa (puranje prsi ali stegno)
- 2 žlici sezama
- žlica medu
- žlica limonovega soka
- sol
- 2 žlici olja
- 3 pesti različnih vrst mlade solate, radiča, mladih listov špinače, blitve, rukole ipd.
- 100 g poltrdega sira
- oljčno olje, jabolčni kis
Priprava
1. Puranje meso narežemo na trakove in jih stresemo v posodo. Dodamo med, limonov sok, sol in vse skupaj z rokami dobro premešamo, da se marinada oprime vseh koščkov mesa.
2. V ponvi segrejemo olje in v njem na hitro popečemo marinirano meso. Odstavimo, pečeno meso potresemo s sezamom in ohladimo.
3. Različne vrste mladega zelenja dobro očistimo, operemo in odcedimo. Sir narežemo na kocke.
4. V skledi za solato zmešamo vso listnato zelenjavo, dodamo na kocke narezan sir in ohlajeno meso.
5. Na koncu prelijemo z mešanico oljčnega olja, soli, kisa. Ponudimo ob njokih v paradižnikovi omaki.
Naredimo vnaprej: Žal tokrat ne bo šlo. Solato pripravite in takoj ponudite.
Različica: Za bogatejšo solato (ali če se bolj lačni) dodajte fižol, kocke avokada, trdo kuhano jajce ...
Priporočamo še: Bezgova panakota z jagodami
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 25.5.2018 ob 06:05